Egy pontosan 3 hónapos babának mennyire kell tartania a fejét?
Figyelt kérdés
Hason nagyon szépen tartja, hosszú ideig könyöktámasszal elvan, nem is bóklászik és nem is bólogat jobbra-balra.
Ha ölben tartom, akkor kissé feszíti hátra a fejét, de nem billen hátra. Viszont még mindig biztonságosabb, ha fogjuk neki..
Ülésbe húzáskor szinte még lóg hátra.
2012. okt. 16. 12:16
1/7 anonim válasza:
Az enyém 2 hónapos, de neki már nem is kellene fogni, teljesen egyenesen tartja. (persze még mindig ott van a kezem, nehogy meglendítse). 1 hete olvastam, hogy 3 hónaposan már rendesen kellene tartaniuk a fejüket a babáknak.
2/7 anonim válasza:
Az én kisfiam már 10 hetes kora óta nagyon szépen tartotta a fejét. 3 hó-san már tartania kell neki.
5 hós kisfiú anyukája.
3/7 anonim válasza:
Az én kilányom szombaton volt 3 hónapos, nagyon rég óta tartja a fejét, igaz Ő hason alszik 3 hetes kora óta. Mit mondott a tanácsadáson az orvosod, ezt ilyenkor szokták ellenőrizni.
4/7 A kérdező kommentje:
Hát, akkor azt hiszem le van maradva...
Szerintem vele is tornára kell majd járnom, mint a testvérével.
2012. okt. 16. 14:03
5/7 anonim válasza:
Szerintem nincs lemaradva a babad, foleg, ha hason szepen tartja a fejet es konyoktamaszba is kinyomja magat. A kislanyom 3 honaposan meg nem nagyon emelte a fejet hason, tamaszkodni egyaltalan nem tudott, ulesbe huzasnal is hatralogott a feje sokszor. Engem is ijesztgettek, hogy le van maradva meg hasonlok. Aztan 2 het mulva mas hason szepen emelte a fejet, kitamsztva a mellkasat is, es 1 honapra ra ulesbe huzasnal is teljesen stabilan tartotta a fejet, majd 4 honaposan hasrol hatra es hatrol hasra fordult. Egyszeruen felgyorsult a mozgasfejlodese, es behozta a "lemaradast". Amugy nem kell percre pontosan ragaszkodni ahhoz, hogy egy 3 honaposnak mar mit kell vagy nem kell tudni. Nyugodtan ki lehet varni fel-1 honapot, mert valoszinuleg kicsit kesobb, de tudni fogja. Ha viszont 2 honappal kesobb sem, akkor erdemes orvoshoz vinni.
6/7 anonim válasza:
Nem ijesztgetni akarlak, de az én fiam is csodálatosan tartotta hason, de ha ülésbe húzta akkor meg nem. Két különböző izom kell hozzá, nála az egyik hipotón volt!
7/7 A kérdező kommentje:
Kértem időpontot Dévényes gyógytornászhoz. Úgy gondolom, hogy szükséges.
Ha ölben tartom, feszíti hátra a fejét. Szerintem ez nincs teljesen rendben. Lehet, hogy van egy kis nyaki hypotóniája.
Inkább még időben elviszem.
2012. okt. 17. 11:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!