Babám 3 hónapos lesz 16-án. Sógornőm azt mondja, már tartania kellene a fejét. Én nem hiszem, szerintem még korai. Szerintetek? Aggódjak? Úgy amennyire tartja, de meg-meg billen, ha épp úgy mozdul. Szerinte már könyökölnie is kéne, ha hasra teszem.
Szerintem is tartania kellene már a fejét, persze nem hosszú ideig, de meg kell tudja tartani. Könyökölni még nem tudott az én fiam ennyi idősen. Mondjuk ő nyaki hypotóniával született, sokáig hordtuk is kontrollra a kórházba. Az segít ha minél többet hason van, mert akkor kénytelen megemelni a fejét és erősíteni a nyakizmait.
Aggódnod szerintem nem kell, de azért a következő kontroll alkalmával kérdezd meg a gyermekorvost erről, hogy mit gondol.
Szerintem erre a kérdésre látatlanban nehéz megnyugtató választ adni. Mindenesetre gondolom látja a babádat a gyerekorvos, védőnő. Ha gond lenne a fejtartásával már biztosan szóltak volna és küldetek volna valamerre.
Ne aggódj feleslegesen, szerintem nincs gond. Ha mégis beültették a bogarat a füledbe, kérdezz meg egy szakembert.
Szerintem nincsen semmi baj, a babádnak ezt is meg kell tanulnia:) Ha tartja a fejét, akkor az azt jelenti, hogy meg tudja csinálni, vagyis nagy gond nem lehet!
Tedd gyakrabban hasra, akkor erősödik a nyaka:)
Szólj a dokinak, hogy emiatt aggódsz, majd ő megnyugtat!
hat hetesen a hipotón babám is stabilan tartotta a fejét és könyökölt (mondjuk őt edzettük otthon, mert teljes pánikban voltunk a nyaki hipotóniától) a kicsi, aki teljesen egészséges volt szerintem 3-4 hetesen már stabilan tartotta.
3 hónaposan már biztos, hogy kéne.
Szerintem is kellene tartania a fejét, és könyökölnie is kéne.
Nézze meg a gyerekorvos vagy a védőnő, ne mi alkossunk innen véleményt. És ne aggódj, baja biztos nincs, max gyengébb mint kéne, de kijavíthatóak ezek a problémák!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!