Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan altassátok el 3-4hónapo...

Hogyan altassátok el 3-4hónapos babátokat?

Figyelt kérdés
Én elringatom esténként,de egyik ismerősöm azt mondta,hogy igy rászoktatom a babát a ringatásra,és később másként nem fog tudni elaludni.Azt tanácsolta,hogy tegyem be a kiságyba és hagyjam ott.Pár éjjel sirni fog,de utána megtanul maga elaludni.Én sajnálom ha sir,megszakad a szivem úgy benn hagyni.Ti hogyan csináljátok?
2012. okt. 15. 15:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Úgy kell csinálni, ahogy neked és a babádnak jó.

A szomszéd véleménye meg pont nem mérvadó.

Valaki erre szavaz, valaki arra. Csak azt felejtik el általában, hogy minden baba és minden anya más. Ami neked jó, még lehet másnak nem, és fordítva is igaz. Lényeg a lényeg, úgy tedd, ahogy jónak érzed. Ezért is vagy te az anyukája. :)

2012. okt. 15. 15:43
 2/13 anonim ***** válasza:
70%
Ezt én is szeretném tudni :-( Nekem még csak 2 hónapos a kisfiam de nem tud egyedül elaludni, még a babakocsiban sem :-( Vagy ringatom vagy a cicin alszik el.
2012. okt. 15. 16:03
 3/13 anonim ***** válasza:
30%

Az tényleg igaz, hogy minden baba más! Valakinél bejön egy bizonyos módszer, valakinél nem.

Én már az első naptól kezdve úgy altatom, hogy csak berakom a kiságyba és elalszik sírás nélkül, persze csak este, ez már napközben nem működik sajnos. Az első pár hétben még nappal is így volt. Most 2,5 hónapos. Ő nem alszik el szopizás közben. Este pedig megvan a rituálé, fürdés, szopi és után a megy a kiságyba, van amikor nézelődik és csak utána alszik el, de nem szokott sírni, néha úgymond panaszkodik. Persze, ha nagyon sírna, akkor kivenném. Biztos szerencsém is van, a nagyobb fiam is így aludt el mindig. Napközben pedig marad a babakocsiban altatás, ha máshogy nem megy.

A ringatással tényleg az a baj, hogy megszokja és máshogy nem fog tudni elaludni. Ez főleg akkor lesz már neked "teher", ha nehezebb lesz a babád. Szerintem már most hozzászokott a ringatáshoz, nehéz lesz őt máshogy elaltatni. Neked kell eldönteni, hogy szeretnéd-e így csinálni továbbra is, mert ha nem okoz ez nehézséget neked, akkor nem kell más módszert keresnetek.

2012. okt. 15. 16:34
 4/13 anonim ***** válasza:
Én sem ringattam sosem. Első perctöl a kiságyban alszik el magátol. Ha picit nyügösebb volt akkor odaültem a kiságyához és cirógattam az arcát. Az én babám ilyen kis önáló fajta. leteszem , betakarom adok neki puszit és este is nappal is így elalszik ha magára hagyom. Kicsit sajnáltam is az elején, hogy ennyire nem igényel, ő ilyen baba. Most 7 hónapos.
2012. okt. 15. 18:32
 5/13 anonim ***** válasza:

Ha igényli a ringatást, akkor add meg neki ezt. Ne hallgass az ismerősödre, hülyeséget beszél, egy ilyen pici babát nem lehet még nevelni, de szoktatni sem.

Teljesen normális, hogy így alszik el, nagyon picike még, igényli a közelségedet, ne tagadd ezt meg tőle.

http://www.youtube.com/watch?v=aAMis5NOdG4

2012. okt. 15. 21:33
 6/13 anonim ***** válasza:

Ezt sosem értettem. Mi az, hogy nem fog máshogy elaludni?! TÁn ismer valaki olyan felnőttet, akit ringatni kell?

Az egyedül (el)alvásnak is eljön a maga ideje, kinél előbb, kinél később. Az agy megfelelő fejlettsége, a szinapszisok kiépültsége szükséges az elalváshoz kellő ellazult állapot eléréséhez, ami nagy átlagban 2- 3 éves korra "elvárható". Természetesen szelíd módszerekkel korábban is lehet próbálkozni de erőlteteni, főleg tartós stressznek kitenni egy csecsemőt nem szabad. MÁrpedig a sírni hagyás, kontrollált sírás igen magas stressz a babának, tartós kortizol- szint emelkedéssel jár, ami nem kedvezően hat sem az agyra, sem az idegrendszerre.

Egészen addig azzal teszel a legjobbat, ha figyeled a babád igényeit és ennek megfelelően segítesz neki az elalvásban, hogy a fent említett idegi összeköttetések szépen kialakuljanak.

2012. okt. 17. 13:09
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Eljön az egyedül elalvásideje is majd, szerintem nyugodtan ringasd. A sírni hagyásról egy érdekes kutatás, az anya, már 3 nap múlva jól érzi magát, de a gyerek még álmában is termeli a stresszhormont :(

[link]

2012. okt. 17. 13:31
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Mi is ringattuk minden egyes napközbeni alvásánál is kb. 1 éves koráig, utána már csak betettük a kiságyba és egyedül aludt el. Első pár nap tényleg sírt, de csak pár perceket. Le lehet szoktatni a ringatásról később, de ne akard elvenni ezt a bújós jó érzést egy 3-4 hónapos babától és persze magadtól se
2012. okt. 17. 13:33
 9/13 anonim ***** válasza:

2 kislányom van, soha sem altatgattam, rigattam őket.

Szopi után lefektettem őket, vissza a bölcsőbe/ágyba.

Mindketten nagyon jó alvók lettek.

Soha sem sírtak azért, mert leraktam őket. És sztem sem ajánlatos ringatással/cipeléssel altatni, mert tényleg hozzá fog szokni, és így sírni is fog, ha nem rázod a popóját. És lesz ő még 7-8 kiló, amikor már nem fogod elbírni!

A dajkálás, ringatád, bújás ne az elalvás része legyen.

2012. okt. 17. 15:45
 10/13 anonim ***** válasza:

9-es vagyok.

Egy baba nem feltétlenül azért sír, mert ringatásra vágyik. Így kommunikál, lehet, hogy fázik/melege van, túl sok az inger. Nálam szinte csak azért sírtak, mert sok volt az inger. (Pl. nagymama/nagypapa ügyülübügyülü-zte, rázta a bölcsőt, amitől nem tudott aludni). Illetve pocakfájás esetén is, de akkor nem sokat segít, ha kázben van, hanem tornáztatás, masszírozás, meggymag párna...

2012. okt. 17. 15:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!