Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az első szót meddig kell...

Az első szót meddig kell legkésőbb kimondani? Ha nem beszél, akkor hová kell vinni?

Figyelt kérdés
Védőnővel nem tudok beszélni ilyesmiről, mert egyébként is nagy hülyeségeket szokott mondani.
2012. okt. 14. 17:34
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy van még ideje a beszédre, de azért legalább már saját szavakat használna...

Egyáltalán nem mutogat. Soha, semmire nem mutatott még rá, hogy ő azt szeretné, vagy figyeljek oda mi van ott. Igazából ha valamit szeretne akkor nyújtózkodik érte (pl hűtőmágnes) és vagy eléri, vagy elkezd kiabálni, hogy neki az kell. De amúgy inkább felmászik a dolgokért. Én szoktam neki mutogatni, könyvekben, utcán, stb, de valamiért ő nem teszi. Hívni sem hív sehova. Úgy értem nem fogja meg a kezem, hogy anya gyere mert itt van valami. Egy dolgot fejez ki, ha azt akarja, hogy felvegyem.

A beszéde annyi, hogy a nyelvével szokott játszani, és ezeket "mondja" mostanában: jolijolijoli, egy-egy-egy-egy, gogligogli. Babababa meg ilyesmi régebben volt, most ezeket nem használja. Meg néha mintha anyát meg apát mondana bele a vak világba, de csak miközben zagyválgat.

Holnap megyünk 15 hónapos oltásra, akkor rákérdezek a dokinál.

2012. okt. 15. 07:07
 12/14 A kérdező kommentje:
Ja és az 1éves státuszon volt ilyen kérdés, hogy mutogat-e már és mondtam is a védőnőnk, hogy nem. De nem mondott rá semmit. Azt se, hogy figyelek, mert eddig meg eddig el kell kezdenie :(
2012. okt. 15. 07:09
 13/14 anonim ***** válasza:

Oké! Meg is nyugodhatsz, hisz beszél....!! A jolijolijoli az egy jó dolog! :-)

Mutogatás: Na én azt úgy csináltam a fiammal, hogy ölbe vettem, és mentünk körbe a lakáson: Az ott a tiktak óra (és mutattam) az ott a lámpa és mutattam. ma már a könyvből mutogatok neki: Ez itt a traktor, vagy ez itt a hapcivirág. EZERSZER. ma már ha rákérdezek, hol van a hapcivirág, akkor mutatja. Vagy a falán a kis figurákat is végigmutogatja ha kérdezek. Mivel ő lassan indult el, ezért nem az az odamenős fajta hanem elmutogatja mit szeretne, amúgy is lusta könnyebb neki mutogatni a vízére, vagy az almára mint odamenni. Szóval lehet, hogy a kislányod egyszerűen csak önálló ezen a téren. Vedd az öledbe, és induljatok mutogatni...mindent mutass neki, de rendesen az ujjaddal ahogyan elvárod tőle. Meglátod ez a hónap micsoda fejlődés hónapja lesz. Csak szorgalmasan kitartóan, egy nap legalább 4 alkalommal trappolj végig vele a házon, órát, lámpát, ajtót, ablakot mutogatni, de ha csak óra lámpa lesz az is elég a lényeghez.

Hajrá! :-)

2012. okt. 15. 07:46
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszi, aranyos vagy!
2012. okt. 15. 10:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!