Mennyit eszik 15 hónapos babátok?
Hányszor és milyen mennyiségeket kb.?
Az enyém nagyon keveset, van valami praktika, ötlet, hogy picit többet egyen? De a legnagyobb bajom, hogy utál szinte minden tejterméket (tápszert sem, tejpépet sem kéri), csak napi 1 joghurtot eszik meg. :( Mivel tudnám pótolni?
Is-is. De többnyire kockázok kenyeret meg valamit és a kenyérből nem eszik. Ma pl. a husiból evett valamennyit, a krumpliból semmit...
Az lehet, hogy azért nem akar enni, mert utálja, ha etetem?? (És utálja az etetőszéket is.) Mert ma valamennyi husit evett egyedül, de ha pl. főzelék van, akármilyen és én próbálom etetni(mert egyedül még nem nagyon tud), két kanál után nem hajlandó többet enni... Volt valaki így?
Kb.8 hónapos koráig volt szopi+tápszer, meg elkezdtük a tejtermékeket bevezetni, majd kb. 10 és fél hónapos koráig itta a tápszert is, de utána nem volt hajlandó egyáltalán, sehogyse meginni. Egy éves volt, amikor bevezettem a tejet, egy darabig megitta a kakaót este, de aztán nem. Vettem újta tápszert, vagyis junior ital, de nem kell neki, belekortyol és elhajítja az üveget. Tej, kakaó dettó. Csak a joghurtot eszi meg, meg hát a rudit és a krémtúrót, de nem akarom azzal tömni. Sajtot csak a főtt kajában, illetve a tejfölt, tejet, tejszínt is csak főzelékben, főtt kajában eszi meg (máramennyit ugye eszik). Túrót sehogysem. Csináltam fincsi gyümis túrót csomószor, de nem. Turmixot se kérte, tejbegrízt is csak első alkalommal eszegette, utána nem. :( Miben van sok kálcium, ami nem tejtermék, nem tudja valaki?
Amúgy mindig próbálkozom a tejjel, tejtermékekkel, de hetek múlva sem arat sikert. De pl. az ivójoghurtot sem issza meg, pedig a joghurtot meg szereti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!