Az enyém nagyon keveset, van valami praktika, ötlet, hogy picit többet egyen? De a legnagyobb bajom, hogy utál szinte minden tejterméket (tápszert sem, tejpépet sem kéri), csak napi 1 joghurtot eszik meg. :( Mivel tudnám pótolni?
Kisfiam 17 hónapos és ma pl. a következő volt a napi menüje:
7:30 - kor 250 ml kakaó
10 körül 3/4 banán
11:30 - kor tojásos nokedli
délután 1-2 kanál almás joghurt, de nem vitte túlzásba, pár szem pufi, ropi
18:30 - kor sonkás-sajtos melegszendvics, de nem evett belőle olyan sokat
20 - kor 300 ml tápszer
Én ezt is kevésnek gondolom, bár nagyon jó húsban van és hízik is rendesen. Most 83 cm és 11 kg.
2012. okt. 13. 20:27
2/12 anonim válasza:
Reggelizik 200 ml tápot 8 körül.
9-10 körül eszik 1/2 -1 szelet kalácsot, turórudit de van mikor a boltban venni kell neki zsömit, kiflit és annak eszi meg kb. a 3/4 részét.
Aztán dél körül ebédel, épp ami az ebéd és épp annyit amennyi jól esik neki.
3-4 körül kap krémtúrót és vmi gyümit.
Este eszik felvágottat, virslit, sajtot kenyérrel és utána még megeszik egy joghurtot vagy kefírt. Régebben este is ivott tápszert, de mostanában nem kell neki.
Tejterméknek a túrórudit, sajtot nem próbáltad még?
2012. okt. 13. 20:44
3/12 anonim válasza:
Az enyémről néha azt hiszem fotoszintetizál :D Szinte semmit nem eszik meg rendesen. Illetve rendes adagokat nem nagyon :) De már befejezem a görcsölést mert nincs értelme :)
2012. okt. 13. 20:59
4/12 anonim válasza:
FIam 17 hónapos:
reggeli 300ml tápszer
ebéd: egy kevés valami, de nincs egy babyételnyi adag.
Néha napján eszik egy negyed almát vagy valamit délután.
Vacsi joghurt és tápszer.
2012. okt. 13. 23:50
5/12 anonim válasza:
Bármikor bármit és bármennyit képes megenni. Nem panaszkodhatok. Szerintem ne erőltesd. Amíg nem fogy, szépen fejlődik, addig nem baj, hogy szerinted keveset eszik. Próbálhatsz neki amúgy ízesített dolgokat is adni már. Pl tejbegríz egy kis kakaóval, vagy mézes tej reggelire, esetleg banánturmix. Meg megpróbálhatod azt is, hogy ugyanazt eszitek, egyszerre.
2012. okt. 14. 15:20
6/12 A kérdező kommentje:
Próbáltam a tejet már mindenféle formában, de nem! Se kakaó, se macis kávé, se turmix, se tejbegríz, se tejberizs......se túrós tészta, sajt néhanapján...a túró rudi az azért lemegy...na de minden nap azt kapjon? Ja, meg a bolti krémtúró, de csak a bolti! De akkor inkább joghurt. :) Valahogy a tejes dolgokat nem szereti, majd most megyünk védőnőhöz és megkérdezem, hogy nem kellene-e valamivel pótolni... Amúgy együtt eszem vele, ugyanazt, de sajna úgy sem eszik többet, csak pár falatot...:( Ma mondjuk egész ügyes volt, egészen sok levest evett délben, nem csak 5 kanállal... :)
2012. okt. 14. 21:50
7/12 A kérdező kommentje:
És hogy tudnám rávenni, hogy kenyeret is egyen, ne csak a virslit, felvágottat egye meg??
2012. okt. 14. 21:52
8/12 anonim válasza:
Mivel szoktad megkenni a kenyeret? harapnia kell, vagy kockázod?
2012. okt. 15. 07:17
9/12 anonim válasza:
Második válaszoló vagyok. Én kockázom neki a kenyeret. Nálunk is a felvágott, a virsli vagy épp a rántott hús a nyerőbb nem a kenyér vagy a krumpli. Én hagyom had vegyen ő is a virsliből(kis karikákra vágom neki) és közben én is adok neki virslit egy kis kenyérrel. Így simán megeszi egy fél szelet kenyér belsejét.
2012. okt. 15. 14:15
10/12 anonim válasza:
Előbb lemaradt. Sose ette a tejes dolgokat vagy csak most nem akarja? Lehet most elég neki egy időre. Próbáld meg nem erőltetni 1-2 hétig és utána újra megkínálni vele. van olyan időszak mikor az én fiam se akarja meginni a tápit, hát akkor nem adok neki. Kis idő után (1-2 hét) olyan szívesen issza:-)))
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!