Teljesen kivagyok már, vannak ötleteitek? A kislányom 8 hónapos mindig is nehéz volt vele a kezdettöl, mostanába szinte semmi nem köti le mindig kézben lenne több mint 8 kilo és a derekam meg a hátam is fáj már.
Nálunk is volt ilyen korszak!
Ami lekötötte, azok a játékok amik zenéltek, gombok voltak rajta!
Körbe raktam játékokkal, elkezdtünk játszani, majd bele merűlt a nyomkodásba, pakolásba, és akkor tudtam csinálni a dolgom, így mikor napközben aludt, én is aludtam!
Igyekeztem reggel megfőzni, mindig 2 napra.
Ül, mászik már?!
Szia!
Teljesen megértelek, az én 9 hónapos lányom is sokszor ilyen. Mi is nagyon sokat vagyunk ketten, sokszor napokon keresztül. Az én lányomra hullámokban törnek rá ezek az anyás, nyűglődős rohamok, és ilyenkor én se tudok vele mit kezdeni, semmi nem jó neki, semmi nem köti le.
Én azt figyeltem meg, hogy a nagyobb mozgásfejlődési lépések előtt csinálja ezt 1-2 hétig. Szerintem érzik magukban, hogy valami újat kellene csinálni, de még nem áll össze teljesen a dolog. Most a héten volt nekünk is egy ilyen hullámunk, aminek felállás lett a vége. Most, hogy már szinte bárhol fel tud állni, jobb lett a helyzet. Nekem ha dolgom van, akkor beteszem a kiságyba, ahol még egy kicsit sírdogál, de egy percen belül abbahagyja, és elkezd játszani, leköti magát.
A másik dolog, ami nekünk bejött, hogy minél többet próbálunk gyerektársaságba járni. Lehet ez ringató, mondókázás, játszóház, vagy akár csak a játszótér, ahol közösségben lehet. Szerintem kezdi ő is igényelni, hogy más arcokat, főleg gyerekeket is lásson. Úgy veszem észre, hogy sokszor unatkozik itthon. Így viszont jól érzi magát, és utána itthon is könnyebben telik nap. Szerintem próbáljátok meg, hátha használ nektek is.
Az alvásra pedig, ha még nem próbáltátok, a Viburcol kúpot tudom javasolni, nálunk nagyon bejött. Ha napközben látom, hogy nagyon nyűglődik a foga miatt, esténként adok neki, és sokkal ritkábban kel fel éjjel.
Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!