Miért kapták ennyire fel a hozzátáplálást?
A 8. hozzászólásra reagálnék.
Az 50-es korosztály lehet, hogy nem allergiás, de nagyon sokan közülük különböző gyomor és bélrendszeri betegségben szenvednek, a rengeteg rákbetegségről pedig ne is beszéljünk. Persze nem biztos, hogy van összefüggés, de gondolom mindenki a legjobbat akarja a gyerekének, ezért betartjuk a tudomány mindenkori állása szerinti ajánlást.
Persze tudom, nem is feltételeztem, hogy valaki rosszat akarna a gyerekének. A ráknak szerintem inkább ahhoz van köze, hogy május 1.-jén mindenki felvonuláson szabadtéren volt, miközben a Csernobili robbanás történt.
De igazad van ez nagyon összetett dolog.
7-es vagyok. A 10-es válaszra reagálnék:
Soha nem fog kiderülni valójában mitől lettem allergiás és cukorbeteg. Lehet, ha végig anyatejet kaptam volna akkor is így járok. Tulajdonképpen engem nem is ez érdekel. Nekem csak az a fontos, hogy jól döntsek, amikor a most 2 hónapos kislányom hozzátáplálását elkezdem. Csak hiába agyalok akármennyit, laikusként nem tudok jobbat, mint hogy kövessem a jelenlegi irányelveket. Biztos vagyok abban, hogy anyukám is a legjobb tudása szerint etetett és nevelt minket és egy kicsit sem neheztelek rá.
Lehet, hogy van többféle hozzátáplálási útmutató, de a fő csapásvonal mindegyikben ugyanaz.
Szerintem 6 éve ugyanígy fel volt ez a téma kapva. A rokonságban van egy kislány, 12 éves, 1 éves volt, amikor egy közös nyaralás alkalmával először kapott tehéntejet. Sőt, akkor még szigorúbbak is voltak bizonyos dolgokban, glutént például nem adtak 1 éves kor előtt.
Egyébként anyáink is ugyanúgy táblázat szerint etettek minket, mint mi a babáinkat, csak akkor mindent korábbra írtak. De a sorrend akkor is kötött volt.
vannak számomra "érdekes" dolgok,először kitalálták,hogy a glutént tilos 1 éves kor alatt,mostmeg állítólag azzal tesz a legrosszabbat az ember ha nem vezeti be 6-7 hónaposan ..
Nagyjából logikusnak és elfogadhatónak találom. Egyik véglet sem szimpatikus számomra,sem a tehéntejen meg grízen vagy lisztes szutykokon való felnevelést mint ami régen ment,sem azt ,hogy 3 éves korig ne kapjon tejet a gyerek ,meg ez az állandó pépesítési mánia kerget őrületbe. Simán el tudnak nyammogni fognak nélkül is puhára főt tzöldségeket,gyümölcsöket , a szülők egy része (meg a védőnők) meg paráztatnak ezerrel,hogy megfullad a gyerek meg nem tud enni szilárd kaját amig nincs foga. Ennek köszönhetően például van egy ismerősöm,akinek majnem két éves a gyereke és még mindig nem hajlandó megenni semmit ami darabos a kenyéren kívül ,mondjuk nem is csoda,először kb 14 hónaposan adtak neki darabos kaját.
tudom ez picit más téma volt,csak ez is egy példa számomra a szélsőséges megoldásokra.
Egyébként a világ minden táján flenőnek a gyerekek és nem hinném,hogy más éghajlatokon felnőtt kölykök allergiásabbak lennének mint a magyarok,pedig aztán ott nem krumplival meg almával kedzik..van ahol rizzsel,de olyan is ahol déli gyümölcsökkel ,stb . Nincs olyan barominagy jelentősége,ezek szerint .
Azt sem értem,ha joghurtot meg tejfölt,sajtot lehet adni 8 hónaposan,akkor tejet miért nem? a felsoroltak mindegyikébe van tejcukor és tejfehérje is . Én tejcukorérzékeny vagyok,ezért óvatosan bánok ezekkel ,csak nem értem a logikát.. aki laktóz vagy tejfehérje érzékeny azt a joghurt ugyanúgy ki fogja ütni vagy hasmenést kap,én már csak tudom.
Kedves utolsó, pont ezek járnak az én fejemben is! Az egészet, ahogy van, nem értem!
Hiába mondjátok, hogy 6 éve is ez volt, nálunk nem! A mi védőnőnk nem ragaszkodott a hozzátápláláshoz és nem is igy mondta, nem is igy kezdtük, mint most a kicsivel. Nem tudom, hogy ez a védőnő hibája volt-e. A nagylányom is allergiás, de pollenekre. Annyira tanácstalan vagyok néha..epret málnát ne, a bébiételekbe meg van, 4 hóstól.
Hust ne, ott is ugyanez.. Tejet ne, tejpépet igen.
Sok a kérdés. Betartok mindent, amit a védőnőnk javasol, csak furcsa!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!