Most kezdem a hozzátáplálást, meddig kell egyszer etetni? (bébipapival)
először ha most kóstol egy ízt akkor adj pár kanálkával szopi v. tápszer után . ha jól fogadja adj annyit amennyit szívesen fogyaszt . tízóraira ajánlott mert ha fájna a poci tőle estig elmúlik. ne vacsira adj újdonságot mert lehet sok rossz éjszakátok emiatt.
ha tízóraira elfogad már nagyobb mennyiséget akkor hagyd el a cicit és adj gyümölcs v. zöldség pürét .
majd az uzsonnát is kiválthatod és ahogy nő úgy adhatod a kezdeti ízek mellett a husos ételeket - gyümölcs husival -ill a főzelékeket.
reggelire és vacsorára a legtöbb édesanya tejpépet kínál . majd következik altatáskor a megszokott tejital, tápszer v. anyatej.
így már érted???
először mellé táplálunk szopi után aztán kiváltjuk és elhagyjuk a tejet és csak napi kétszer háromszor adunk tápszert anyatejet a többi étkezést egyéves korára v. elöbb kiváltjuk főzelékre gyümölcsre és gabonákra . ez lenne a cél.
nekem annyit mondott a védőnő hogyha 120ml az egy étkezésre az adagja anyatej v. tápszer
-- akkor ha már megeszi az ugyanannyi mennyiségnek megfelelő pl almapürét tízóraira és nincs gond vele, sem a többi étkezéssel ezt úgy értem hogy azokat is eszi rendesen és látszik hogy megszokta akkor jöhet
a köv. pl uzsinak is valami más mint tej v tápszer. kezdetben az is csak mellé kínálva és ha ott is elfogy az adag akkor az ebédre a főzelék..
Az én módszerem: elválasztódás. Elv, hogy az anyatej a fő táplálék 1 éves korig, azt csak fokozatosan egészítjük ki szilárd étellel, hogy ne csökkenjen az anyatej mennyisége túlzottan hamar. Ezt a következőképp lehet elérni:
-mindig szopi után 20-30 perccel kínáld kajával, 6-7hós koráig naponta 1X, 8-9 hósan 2X, aztán már 3x is. Ez persze nincs kőbe vésva, akkor kezdd a következő kaját, ha már nagyobb mennyiségeket elfogyaszt. Előbb délelőtt adj kaját, én a 2. szilárdat délután 5-6 körül adtam, és akkor lefekvés előtt közvetlenül szopi volt. Nem vagyok a tejpépek híve egy szopis babánál, mert azok mind tehéntejalapúak, amire nincs szükség. De ajánlom a Milupa 7 gabonás pépet, abban nimcs tápszer, gyümihez lehet keverni, instant. A harmadik étkezés a reggeli lett 10 hós kora körül. A lányom remekül gyarapodott így is, és sose izgultam amiatt, ha kevesett evett a szilárdból, mert tudtam, hogy az előtte megivott anyatej miatt biztos jutott be neki megfelelő táplálék és a saját ütemében volt lehetősége megszokni az ízeket, sose volt rajtam nyomás, ami miatt esetleg erőltettem volna az evést. Jó evő gyerek lett belőle szerintem ennek is köszönhetően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!