Szerintetek ez normális dolog? Többi lent!
Összefutottam egy ismerőssel, akivel a kórházban ismerkedtem meg. Majdnem egy napon szültünk, közel is lakunk egymáshoz, de azért barátnők nem vagyunk.
A babáink 5 hónaposak. Kérdeztem tőle "hogy vagytok?" "mit eszik a baba? hogy álltok a hozzátáplálással?"
A válasz: "óóó, ő már azt eszik, amit mi! túró rudit is kap! sőt, apa már pacalt is kóstoltatott vele!" stb. Erre elő kap egy kinder tejszelethez hasonló valamit és elkezdi nyomkodni a gyerek szájába!
Gondolhatjátok...köpni-nyelni nem tudtam... Aztán néhány szó után sietve ott hagytam, mert azt se tudtam mit mondjak neki. Később már megbántam, hogy nem próbáltam vele elbeszélgetni arról, hogy egy ilyen picinek még nem szabad megterhelni mindenféle mesterséges, adalékanyagokkal, színezékekkel teli étellel a szervezetét.
Vagy én vagyok maradi? És ez a normális? Nem hinném...
Kedves válaszolók!Erre számítottam!De gondoljatok be annó a szüleink mivel etettek?na erre válaszoljatok!Hol nőttünk fel?Szerintem nem ilyen volt a világ!Állandóan kin t voltunk a szabadban ha esett ha fújt,fára másztunk zöld gyümölcsöt ettünk még ha nem is engedték.Havat is ettünk.Szüleink meg azzal etettek ami volt.nem tápszer meg babyétel meg ehhez hasonló dolgokkal!Akkor még nem volt!Belehaltunk?Nem!Sőt!Felnőttünk,egészségesek vagyunk!Megértem hogy azóta sokkal több a lehetőség de minnél jobban óvom a sok ételtől annál rosszabb lesz!Pl!Ismerősöm 3 évig húzta a tehéntej adást és allergiás lett rá a kislány!Itt van 6 éves és nem iszik tejet (Még mindig tápszer)Nem eszik húst meg fő táplálékforrásokat is ritkán eszik vagy egyáltalán nem!Ki miben hisz!Valakinek ez vált be valakinek az!És nem vagyok buta!Az a buta aki másnak a gyereknevelésével meg etetésével törődik és nem a magáéval!Az aki ehhez hasonló kérdéseket tesz fel hogy mocskolja a másikat!Én elismerem lehet később baja lesz (de ne legyen)de lehet ezért nem lesz allergiás.Én elfogadom ki hogy eteti a gyermekét ők is elfogadják az én döntésemet!Legalábbis itt ahol én élek!Mindenki nézzen egy kicsit magába(Tisztelet a kivételnek)és gondoljon bele mit szólna ahhoz ha róla írnának ki kérdéseket és őt hurrognák le!Mindenkinek szarul esik!Mindenki döntse el ő mit tart jónak és nem a másikat kibeszélni!
További szép napot mindenkinek!
Szüleink mivel etettek? Nos, igen, engem például feles tejjel. Anyatej nem volt, attól az egyféle tápszertől, ami volt, sugárban hánytam. Így kaptam a feles tejet. Másfél hónaposan meg már a húslevesből kiszedett répát, zöldséget pépesítve. Eredmény? Kóros vashiány, amit sehogy nem tudnak kikezelni. Ha folyamatosan kapok vasat, akkor sem jobb a helyzet. Tesóm ugyanígy lett táplálva, nagyon hamar kaptunk már mindent, kb. három hónaposan babapiskótát majszoltunk. Eredmény? Lisztérzékenység.
És még egy elrettentő példa arra, hogy annak idején pl. havat is ettünk. Múltkor anyósom kirakta a csendes esőre a szobanövényeit. Az összes elégett, ugyanis éppen savaseső esett.
Mik ezek, ha nem olyan dolgok, amire nem árt odafigyelni, és esetleg elkerülni a mi picinyeinknél???
11-es, igen felnőttünk. És az eredmény:
Anyukám szintén nem tudott szoptatni, kaptam azt az egyféle tápszert, ami volt, 2 hónapos koromban elkezdte a hozzátáplálást stb. Most irritábilis bélszindrómám van, alig van olyan étel, amitől ne lenne hasmenésem. Ha elmegyek valahova, mindig be kell vennem a hasfogót, mert rettegek, hogy hirtelen rámjön a hasmenés olyan helyen, ahol ez nem éppen ideális...
Nem kívánom ugyanezt a gyermekemnek, ezért betartom a hozzátáplálási ajánlásokat.
Nem akartam ezzel vitát indítani. Nem ez volt a célom.
Csak meg szerettem volna érteni, hogy ha van lehetőség tápszert adni, akár 6 hónapos korig, akkor miért kell siettetni?
És igazatok van, semmi közöm hozzá... Csak elgondolkodtam, hogy vajon hányan vallhatják még ezt a nézetet?! Én nem tenném ezt a gyerekemmel. Mert akárhogy is van, de azért a pacal nem egy 5 hónaposnak való.
Annyi biztos, hogy engem anyukám 3 hónapos koromig szoptatott, utána szépen bevezette a "szilárd" ételeket. Amikor annyi idős voltam, mint most az én babám, már májat is kaptam. Ma pedig azt sokkal később javasolt bevezetni...
Tudom, hogy mindenkinek joga van eldönteni mit csinál a gyerekével. Csupán érdekelt, hogy mások is így állnak-e ehhez a dologhoz.
Ahogy látom vannak érvek "pro és kontra", de igazából csak akkor derül ki, hogy jól csináltuk-e, ha a gyerekek felnőnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!