Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nehéz a nevén szólítanom?

Miért nehéz a nevén szólítanom?

Figyelt kérdés
A fiam a Tamás nevet kapta, az apja ragaszkodott ehhez a névhez, pedig ő István. A fiam már elmúlt fél éves és alig jön a számra a Tomi, Tomika..inkább többször becézgetem: csillagom, szívem, stb, de próbálom úgy hogy kicsi Tomikám, de nekem idegenül hangzik, pedig a fiam:-( Nem tudom miért, és mikor fogom tudni gond nélkül a nevén szólítani.. nálatok az első perctől fogva természetes volt, vagy van aki hasonlóan érzett?

2012. okt. 12. 09:25
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
:-) nagyon aranyosak vagytok!:-) Kezdtem magam szégyellni miatta, szinte vádoltam magam, amiért nem a nevén szólítom, pedig egyszerű, szép név..nagyon jó olvasgatni a ti példátokat, jól esett, hogy nem korholtatok, hanem biztattatok. Köszönöm mindenkinek!!!! :-)
2012. okt. 12. 11:59
 12/16 anonim ***** válasza:
Én csak mostanában - 2 éves - kezdtem rendszeresen, reflexből a nevén szólítani, hogy bölcsibe jár. Addig ezerféle becenevet kipróbáltunk itthon. Most viszont másoktól (gyerekek, gondozónők) "ragadt át" rám és lassan már nem variálom a kisbabás becézéseket, csak ha összebújás van :)
2012. okt. 12. 12:42
 13/16 anonim ***** válasza:
én is inkább becézve szolok kislányomhoz virág a neve de virágocska,szép kislány, kishercegnöm ,hivom vagy huncot kislánynak.de mindre halgatt .
2012. okt. 12. 13:37
 14/16 anonim ***** válasza:

A fiam Dániel, de születése előtt Kukucnak hívtam a hasamban. Mikor megszületett nagyon fura volt, mert a Kukucot MÁR nem tudtam neki mondani, a Danit meg MÉG nem...

Így hát általában Baba volt. Aztán rászoktam a "Dani babára". Most már 4 éves, és néha még mindig azt mondom neki, hogy Dani baba :)

2012. okt. 12. 14:30
 15/16 anonim ***** válasza:
51%
Lehet, hogy nem a nevét kapta. Ezt úgy értem, hogy mindenkinek van egy név, ami igazán az övé, és lehet, hogy a Te babád nem Tamás, hanem valami egészen más... Ismerek olyat, aki Barbi papíron, de Eszternek hívják sokan, és ő is magát, mert az a valódi. Én megálmodtam kisfiamnak az Álmos nevet, és első perctől kezdve könnyedén jön a számra. Ha megtaláljátok az igazi nevét, akkor lehet neki azt adni másodiknak, és "hivatalosan" is szólíthatjátok úgy.
2012. okt. 12. 15:03
 16/16 anonim ***** válasza:
2 fiam van és 1 kislányom. Én szinte az első perctől kezdve tudtam őket a nevükön szólítani, de nekem mégis a kisfiam/kislányom a legszebb, sőt, a mai napig ezt szeretem a legjobban. Az viszont ugyan ilyen rossz érzéssel töltött el, mint téged, kedves kérdező, hogy a kislányomat kb 2 hétig folyamatosan kisfiamoztam, mert hát előtte hosszú évekig ez volt megszokva... :D
2012. okt. 12. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!