Orrdugulás, más tünet nélkül?
Nálunk holnap esz egy hete, dettó így vagyunk mi is. Tele az orra, alig kap levegőt, vagy nem is, hiába szívom. Azt mondták allergiára való spray kell, a tengervizes nem sokat segít már itt. Nálunk jön 4 fog egyszerre. (így már 8 foga lesz) Plusz a pisi iszonyat büdös.
11 hónapos fiú.
Most voltam fül-orr gégésznél, mert a 1,5 éves lányom szájon lélegzik, pedig már elműlt a megfázása. Orrszívásnál semmi nem jön. Ott kiderült, hogy az arcürege tele van váladékkal (takony), még jó h nem gyulladt be. Teendőink: infralámpával melegíteni, beorrcseppenteni tengervizessel, orrszívni háton fekve. Ami a pláne, hogy a cseppentés pillanatában rögtön orrsziporszi, szóval legyen ott az orránál odakészítve minden. Így jött ki neki a takony. Egy fél üveg orrcsepp elfogy egy alkalomra, de legalább kijön a takony.
Vagy ha ilyen baja nincsen, a lányom korábban kálciumot kapott, az nagyon jó orrdugulásra (bár lányomnak ugye a takony bentmaradt sajna, de ezt még akkor nem tudtuk), bár pár hós babánál nemtom szabad-e - orvos megmondja.
Sziasztok!
1,5 éves kisfiamnál is ugyanez (volt) a helyzet :). Nasivint használtam (a korának megfelelőt - mert nemcsak 3 éves kortól van), vártam 10 percet, majd leszívtam. Így valamivel több váladék jött ki, mint nélküle. 2 doki is azt mondta, hogy nálunk tuti az orrmandula van beduzzadva (attól nem kap rendesen levegőt), mivel kisfiam "csak" alváskor (vízszintben!) szenved, nappal kutya baja, és a szörcsögést sem hallani.
Most már 3. éjjel, hogy nagyon jókat alszik végre.
A lényeges kérdés, hogy nappal rendben van babátok, és éjjel van "csak" ez az őrület? Ha igen, akkor orrmandula...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!