Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Felülbirálhatom az orvos...

Felülbirálhatom az orvos döntését?

Figyelt kérdés
8 héten belül most irta ki a 3ik üveg antibiotikumot a gyereknek,mindezt ugy hogy nem vett tőle vért,törletet,és most megállapitotta hogy nem is piros a torka. De azért kiirta az antibiotikumot...nem értem miért. Erősen gondolkodom hogy nem adom be neki. Egyébként allergia gyanús,egy hét múlva van időpontunk az allergológushoz.
2012. okt. 9. 12:44
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Nem éppen jellemző a szemdörzsölés. Igen ez a jutalékos dolog nekem is eszembe jutott,de pont rajtunk akarná megkeresni? Nincs gyerekük,rám ugy tekintettek sokaig mint a lányukra..
2012. okt. 9. 13:42
 12/18 A kérdező kommentje:
Ja,és még annyi hogy csütörtokonmegmondjam neki hogy enm adtam be az antibiotikumot?
2012. okt. 9. 13:43
 13/18 anonim ***** válasza:

Esetleg mond neki azt, hogy egyelőre kicsit drága lett volna, és hogy nem tud-e olcsóbbat felírni. (Általában van olcsóbb, csak nem azt írják fel.)

És azt is megkérdezheted kerek-perec, hogy mi a baja a gyereknek. :)

2012. okt. 9. 14:03
 14/18 A kérdező kommentje:
Fogalma sincs mibaja...
2012. okt. 9. 14:12
 15/18 anonim ***** válasza:
Ha nincs láza akkor ne add be, nekünk fel szokta írni az antibiotikumot, de csak akkor kell adni ha lázas a gyerek.
2012. okt. 9. 14:52
 16/18 anonim ***** válasza:
Szerintem nem akar rajtatok keresni az orvos (hogy leírtad, jó a viszonyotok), hanem inkább azt szeretné elkerülni, hogy éppen a te gyerekednél ne vegyen észre valamit, és szövődmény alakuljon ki! Tehát biztonság kedvéért adja neki az antibiotikumot. A gyerek bélflórája gondolom, nem túl jól viseli ezt a túlzott féltést, amit a dokitok művel... beszélj vele, hogy a gyereknek fájdogál a hasa pl. a sok gyógyszertől, hadd várjátok meg az allergológiai eredményt, addig nem kezdenéd el adni neki az újabb adagot, ha ő is egyetért ezzel...Persze finoman, és úgy, hogy utalj rá, de ő mondja ki végül, hogy oké!
2012. okt. 9. 15:29
 17/18 anonim ***** válasza:

Milyen színű az orrváladéka? Ha nem csúnya sárga vagy zöld és más problémája pl. gége-fülgyulladás nincs, akkor szerintem felesleges. Én inkább allergiára gyanakodnék.

Kérd ki egy másik orvos véleményét.

2012. okt. 9. 22:14
 18/18 A kérdező kommentje:
Mára a köhögés már nem hurutos,és nem is sipol,szinte alig köhög. Orrváladék gyakorlatilag nincs is,ha van sem sárga,hanem vizes.Viszont tegnap este elkezdtem neki adni az atb.t mivel a ferjem velemenye az volt,meg hogy a multkori antibiotikumot nem tartottam hűtőben,mert félreértettem valamit,és szerinte azért nem hatott...hát nem tudom remelem nem csinalok rosszat vele.
2012. okt. 10. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!