Felülbirálhatom az orvos döntését?
Megnézetted másik dokival?
Láza volt/van a kicsinek?
Épp a múlt héten volt a fiamnak hörghurutja, nem kapott antibiotikumot, csak hörgőtágítót, puffokat, nem volt lázas. Rendbe jött, már fél nap után nem fulladt egyátalán. De két nap múlva meg a füle fájt, elvittem fülészetre, ott írtak antibiotikumot, mert be van gyulladva kicsit a füle. Utána rögtön visszavittem a gyerekosztályra is, mert még az előző gyógyszereket is adtam neki, hogy mehet e minden együtt, ott azt mondta a doki (akit nagyon jól ismerünk, bízom benne) hogy szerinte az antibiotikumot hagyjam akkorra, ha lázas lenne, amíg nem az, addig csak a felírt fülcsepp. Nem adtam így neki, csak a cseppet, ma viszem vissza, már semmi tünete nincs.
Én elvinném másik dokihoz a helyedben.
Az orvosok gyakran biztos-ami-biztos alapon írnak fel gyógyszert, mert nem egyértelmű (vagy csak nem tudják?), hogy mi a betegség. Tehát pl. 80% az esély, hogy allergia, és 20%, hogy bakteriális, és próbálnak mindent lefedni/kizárni. Ez amúgy rendben is van, de abban egyetértek, hogy talán némi alaposabb vizsgálattal kizárhatta volna a bakteriális okot.
Én is megnézetném egy másik dokival.
Mi a gyerek baja? Náthás? Fáj a torka?
Allergiára természetesen nem jó az antibiotikum. Náthára sem. Igen, felülbírálhatod.
Augusztus közepétől erősödik a parlagfű szezon, szóval az allergológus mindenképpen kelleni fog. (A szemét nem szokta dörzsölni?)
"de ezt az atb. mizériát most nem értem nála"
Nem akarok gonosz lenni, mert nem tudhatom, de ha valami aránylag új antibiotikum, akkor lehet, hogy a gyógyszerügynöktől jutalákot kap a felirt adagokért. Körzetitől a fogorvosokig így megy. De mondom, ez csak egy lehetőség, nem biztos. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!