Pihenőszék vagy játszószőnyeg?
Nekünk mind2 van. Játszószőnyeg a szobába/nappaliba,ezen tudja gyakorolni a forgást,nézegetheti a fellógatott játékokat. A pihenőszék pedig azért jó,mert pl amíg a konyhába főzök,ki tudom tenni magam mellé,"beszélgetünk",nézelődik,ha kedve van elalszik,viszont a szőnyeget nem tudom kitenni a kőre...Székből nekünk olyan van,amit sokáig tud majd használni,dönthető támlás,becsatolható,etetéshez is jó lesz majd."Hátránya", hogy ebben 'csak' ülni tud,illetve feküdni.
Szerintem mind2 praktikus,döntsd el,hol használnátok,illetve mire.
1hós kislány anyukája
A késői mozgásnak szerintem max annyi köze lehet a pihenőszékhez, ha a baba folyton abban van, és emiatt nincs mozgásra lehetősége. Az én fiam csak etetésnél volt a pihenőszékben, mégis későn kezdett mindent, a játszószőnyeg egyáltalán nem is érdekelte.
Szerintem ezt a két tárgyat nem lehet egy kategóriába tenni. Más miatt hasznos mindkettő. Én pihenőszéket vennék a helyedben egy jobb félét, a játszószőnyeg helyett pedig egy műanyag babatornáztatót. Szerintem sokkal praktikusabb is, meg olcsóbb is. Én ilyet vateráztam 1500ért, szinte vadi újat: [link]
Szerintem ez nem vagy-vagy kérdés, az egyik nem helyettesíti a másikat, nem értem miért gondolják ezt sokan.
A pihenőszék arra való, hogy elüldögél benne a baba, amikor ébren van, viheted benne magaddal amikor házimunkázol, ilyesmi. A játszószőnyeg pedig fejlesztésre, mozgásra, játékra való.
Nekünk volt mindkettő, jól kihasználtuk/kihasználjuk őket. Olyan pihenőszékünk van, ami egyben hinta is, nagyon szerette a babám, meg én is, mert sokáig elvolt benne :) A játszószőnyegen is sok időt töltött, ott tanult meg forogni, kúszni stb.
Ha megteheted vedd meg mindkettőt, ha csak az egyikre telik, akkor talán a szőnyeg hasznosabb a mozgásfejlődés miatt. A pihenőszék inkább a szülőnek hasznos :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!