Hagyhatom sírni a 3 hónapos babát?
15 perc után feladta, mert fáradt volt. "Ergo" a beléd vetett bizalmát elveszítette, ami felnőtt korára is kihathat, így az emberekbe vetett bizalma megrendülhet.
Persze ezt így nem lehet lesarkítani..
Amúgy ez a baba téged választott, neki Te kellesz a tapasztalatgyűjtéséhez.
Lehet, hogy ez egy figyelmeztetés, h feküdj mellette, mert fáradt vagy és tojd le a háztartást, ezt Neked kell tudnod:)
Sok sikert!
Szerintem nem lehet egyértelmű fekete-fehér választ adni erre a kérdésre. Nekem 3 gyerkőcöm van, az elsőnél bejött ez a sírni hagyásos dolog, ahogy írtad, 2-3 nap után sírás nélkül ment aludni és átaludta az éjszakát, most 5,5 éves, akaratos, hisztis kislány volt, mostanra kiegyensúlyozott, okos, vidám nagylány lett belőle.
A következő gyereknél a sikeren felbuzdulva megint így csináltuk, 6 hónapos koráig minden OK volt, utána kezdődtek az éjszakázások, akkorra már a tesóval volt egy szobában, nem hagytams írni, kiderült, csaka fogzás kavart be; minden fogacskánál ment a kínlódás, de amint kibújt, újra aludtunk éjjel. Most 4 éves, magánakvaló, de nagyon érdeklődő kisfiú.
A harmadik gyerkőc borított minden addigi tapasztalatot, hiába hagytuk sírni, 2 óra elteltével csak még jobban belehúzott, most 1 éves, mai napig ő dönti el, mikor akar aludni, legfeljebb fejbevágni lehetne :D Öntudatos, akaratos csajszi, határozott véleménnyel a dolgokról, például arról, hogy csak és kizárólag szopival tud elaludni. Vele tanultam meg igazán, hogy a legfontosabb: egy hullámhosszra kerülni a babával, és akkor mindegy, hogyan és mikor kerül ágyba, a békesség megmarad!
Szia.
A síri hagyás ne´lunk nem vált be.Próbáltuk napokon keresztül.A 3.este azt mondtam,hogy ebböl elég.Szószerint ordított 2-3 órát,e´s nem aludt.Ahogy megfogtam abban a pillanatban becsukta a szemét.Mára ott tartunk,fürdés vacsi,kicsi dédelgetés,szundizik a kezemben,e´s 21-kor megyünk lefeküdni.Be teszem a kiságyba,mellette maradok 2-3 percet,majd otthagyom,de nem csukom be az ajtót.ha kicsit sír bemegyek hozzá.Majd max.10 pecés alszik a lányom egyedül.Nem kell feltétlen sírni hagyni.
Ezt neked kell tudni,pláne,ha bírod hallgatni.
Attól nem vagy rossz anya,és a bizalma sem rendül meg a babának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!