Kinek mennyi idős korában ült először egyedül a babája és hogyan sikerült?
Az én kislányom így csinálta: hintázott 6 hósan 7 hósan felállt, 7,5 hósan el kezdett mászni, 8 hós kora óta szépen stabilan ül.
Részben a felállásból lehuppanásból és a mászásból oldalra "kiülésből" alakult ki nála a felülés. A legtöbb babánál így alakul, szerintem csak nagyon ritka, aki hasizomból felhúzza magát teljesen és stabilan ül, általában a mászásból alakul.
10 hós kislány anyukája
Szia!
Olvastam itt a válaszok közt olyat, aki felültette a babáját.
Ne hallgass rájuk!
Nem szabad ültetni a babákat, meg kell várni, amíg maguktól felülnek, mert ha ülteted, meggörbül a háta, ha magától ül, akkor már elég erős, és nem fog görbülni a gerince.
Mindennek eljön az ideje, szerintem a te babád is hamarosan ülni fog magától.
Boldog babázást!
A nagyobb babák pl sokszor csak 10-11 hós koruk közütt ülnek fel maguktól. Vagy csak nincs meg a technika. Ez nem feltétlen azt jeleni, hogy nincsenek még felkészülve arra, hogy ücsürögjenek 5-10 percet. Ülve sokkal könnyebben megy a játék, mint fekve, fel tudja fedezni a világot. Meg enni is fel kell ülni, ugye, másként hogyan.
Szerintem az anyuka érzi azt, hogy mikortól stabil annyira a baba, hogy nem fárad a háta, ha ültetve van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!