11 hónapos kis fiam nem eszik mást csak cicizik. Mit
csináljak?
Teljesen normális, hogy leakarod választani, bár bőven itt az ideje. Próbálj meg este tápszert adni neki egy nagyobb adagot és éjjel ne te kellj, hozzá hanem az apja, akkor nem tud cicizni és le fog szokni róla.
2012. okt. 4. 07:54
2/13 A kérdező kommentje:
A tápszert egyáltalán nem szereti, kiköpi, akárhányszor próbáltam neki adni. Már 6 hónapos korában átakartam állni a tápszerre, de nem jött össze. Éjszaka eddig úgy volt, h 2szer az apja kelt fel hozzá és vissza is aludt, de az elmúlt 2 hétben hiába veszi ki a kiságyból addig ordít az apja kezében amíg át nem veszem. Egyszerűen nem értem, h mi történhetett, h így reagál. Nagyon tanácstalan vagyok. :(
Szerintem nagyon jó hogy ilyen sok anyatejet kap és az id lrthető hogy te is vissza akarod kapni az éjszakai alvást. Én úgy próbáltam hoyg anyatejet kevertem a kajába. És átszokott!!Kitartás!!
2012. okt. 4. 11:59
2012. okt. 4. 13:35
5/13 A kérdező kommentje:
Már 8 foga kint van. Ezt az anyatejest megoldást kipróbálom. :)
Hát szerintem már azért itt lenne az ideje , nálam a nagyobbik lányom volt ilyen , ő nála is ez volt a helyzet , én ugy csináltam , hogy elkezdtem neki adni babapiskotát , meg ilyen apró finomságokat , és inenntől beindult , viszont nálunk ugye az volt , hogy éjjszakát már végig aludta ilyenkor is .
Hát a fiam 1 hónapos , és 1 kell fel cicizni :)
És hány óránként eszik ?
2012. okt. 7. 19:21
Az én kislányom is nagyon ragaszkodott az anyatejhez. Azt nem tudom, hogyan szoktasd le a ciciről, de leírom, nekünk mi segített az éjszakai keléseknél. Gondolom azért kel este, mert már kevés neki az anyatem, éhes. Mi orvossal irattunk ki Sinlac pépet,ez nagyon finom és laktató, nem tej alapú így én lefejt anyatejjel kevertem ki víz helyett, ezt elfogadta a lányom, a tápszert ő sem. Ezzel nagyon jól lakott, fürdés után kicsit még cicizett, de nem kelt este. Remélem tudtam segíteni.
2012. okt. 7. 20:08
A most elfogadott ajánlások szerint 6 hós korig kizárólag anyatej ajánlott (ha van, persze). 9 hós korig nagyrészt anyatej, kisebb részben egyéb étel. De 11 hónaposan csak anyatej már semmiképp nem elég, szerintem is az éhség miatt nem tud aludni.
Ha nem válnak be azok a trükkök, amiket az előző válaszolók írtak, mindenképpen gyerekorvossal kell megbeszélni ezt a problémát. Valami nyomós okának kell lenni, hogy nem fogadja el az egyéb táplálékot. Nehogy hiánybetegségek alakuljanak ki a kicsinél, az elégtelen táplálkozás miatt.
Egyébként én is sokáig (majdnem 3 évig) szoptattam, de azért ennyi idősen már ez csak kiegészítés volt. (Teljesen jogos, hogy szeretnél már pihenni.)
2012. okt. 7. 21:43
9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Már én is adtam neki, babapiskótát, eleinte tetszett neki, de már az sem, meg persze, mellette próbálkoztam mással is, sós kukac, keksz, danonino, joghurtok, pudingok. Na meg persze a legelső amit próbáltam az a zöldség-gyümölcs volt.... Eleinte minden tetszett neki, de aztán nem. Mintha tudta volna, h a célom ezzel az egésszel az lenne, h le akarom szoktatni a ciciről.
Beszélni fogok gyermekorvossal, hátha nekem is kiírja azt a Sinlac pépet.
Szerintem picit határozottabbnak kellene lenned. Te vagy az anyja és nem ő a tiéd!Ott van a határ, ahol Te húzod meg. Mi történik, picit pityereg egy darabig. Ha megéhezik, akkor viszont enni fog. Tudom, most kegyetlennek tűnök, de inkább egy kis szigor, mint hiánybetegségek kialakulása és egy fejedre nőtt gyerek. 1 éves kor felé már kezdődik a dackorszak, el kell kezdeni felállítani a határokat is. Kimerült anyával szintén nem fog jól járni. Én is jó ötletnek tartom, hogy anyatejet keverj a kajába. Én visszatérnék a gyümölcsre először. Pl banánpép anyatejjel. Majd csökkentem az anyatej mennyiségét benne, helyette teszek bele natúr joghurtot. A főzelékeket is lehet tejjel habarni. Kukit, kekszeket nem vezetnék be az étkezésébe, mert szüksége nincsen rá, viszont könnyen hozzá lehet szokni az üres kalóriához.
2012. okt. 8. 09:41
Kapcsolódó kérdések: