Milyen bébikompot vegyek a 7 hónapos babámnak?
A kérdésedre konkrét választ nem tudok adni, de nekünk sajnos van negatív tapasztalat a családban, úgyhogy nem vennék a csöppemnek. Bár ez attól is függ, hogy éppen a fejlődésben hol tart a babád, konkrétan, hogy mászik-e már. A konduktorok egyébként minden ilyen eszközt, ami korlátozza a gyereket a szabad mozgásban nem ajánlanak, mert visszafogja őket a fejlődésben.
Öcsikém nagyon szerette egyébként, jött-ment vele, a tálcájába mindig rakosgatott valamit, eszegetett, aranyos volt, és élvezte, hogy közlekedik :)
De sajnos valószínüleg emiatt nála kimaradt a mászás, és az pedig nagyon fontos nem csak a mozgásfejlődés, hanem a későbbi tanulási készségek fejlődése szempontjából is, így most 12 évesen sajnos figyelemzavarai vannak, pedig egy borzasztó intelligens, okos gyerek, a szakember, mikor elbeszélgetett vele el volt ájulva tőle. Úgyhogy ebből okulva én nem merek venni a kicsikémnek, pedig nagy a kísértés, mert biztos nagyon élvezné. Egyébként szerintem szinte mindegy, hogy milyen, a lényeg, hogy legyen neki tálcája, hogy tudjon pakolászni, játszani rajta, de szerintem mindegyik nagyjából egyforma, csak a design változik...
Semmilyet, mert a baba hátizmai és a gerince ilyenkor még nem elég érett ahhoz, hogy több tíz perceket egyenesen legyen.
Kimutatott tény, hogy közöttük gyakoribb a gerincproblémás(gerincferdülés, sérv..), mint azok közt, akik nem használták, és a maga idejében kezdtek el felkapaszkodva járni, fenékre esni, megint felállni erősítve ezzel az izmaikat.
Sőt! A baba későbbi lábboltozata is függ attól, hogy ilyen pici korban mennyire kell kapaszkodnia a kis lábujjaival a földbe, vagy éppen csak előre kell magát rúgnia, hisz a komp úgyis gurul... Gondolom érthető, hogy az előbbi a megfelelő az izmok fejlődése miatt...
Hidd el, akkor "ottfelejtenéd".:) Jaj, de jó, nem tud leverni semmit, nem esik el... Kényelmes, de ártalmas.:(
Nekem megmondom öszintén egy elég csúnya gerincsérvem van 14!!! éves korom óta. A doki miután végigkérdezte, hogy emeltem-e nehezet, mit sportolok stb, megkérdezte, hogy kompoztam-e kicsinek? És hát, igen... Azt mondta valószínű annak köszönhető.
Én tuti nem vennék.
SEMMILYET!!
Ha már álldogál, akkor inkább BÉBITAXIT vegyél, abba kapaszkodhat, tolhatja, de ha elfárad, akkor le tud ülni, el tud mászni! Lehet, hogy te 15 percre tennéd bele, de ő már 5 perc alatt elfárad... Nagyon nem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!