Ha 2 éves korig nem kell huzogatni a kisfiúk kukacát, Ti hogy mossátok meg? Nem fogja kicsípni a pisi?
Mi nem húzogattuk, és jó kis vesemedence gyulladást kapott 2 hónaposan. A kórházban mondták, hogy az ismétlés esélyét úgy minimalizálhatjuk, ha minden nap alaposan megmossuk.
És tényleg minden nap csupa fehér szmötyi az oda-oda tornáztatott krémtől.
Nekem is azt mondta a védőnő, hogy nem kell hátrahúzni. Na de hát én is úgy voltam vele, hogy csak meg kellene mosni. 1 hónapos kora óta fürdetéskor picit htrahúzom és meglötykölöm vízzel, ha látok rajta valamit (pl. popsikrém), azt óvatosan letörlöm. Olyan is volt 2-3-szor, hogy teljesen hátracsúszott, de észre sem vette, és fürdés után szépen viszsa lehetett csúsztatni.
Sajnos én is sok fitymaszűkületről hallok a környezetünkben.
6 hónapos Kisfiú anyukája
Huh, hihetetlen, hogy mennyire le vannak maradva a gyerekorvosok és a védőnők, hogy pl itt is szinte mindenki azt írta, hogy piszkálni kell. Emiatt gondolom az én válaszomat figyelmen kívül hagyod, de azért elmondom.
NEM kell 2 éves koráig húzogatni semennyire sem. Persze néhány évvel ezelőttig az volt az álláspont, hogy amennyire lehet, húzogatni kell, de már rég megváltozott erről az álláspont. Pont a húzogatás szokott letapadást okozni, mégpedig úgy, hogy mikrorepedések keletkeznek a húzogatás miatt, ami hegesedéssel gyógyul, és emiatt fog letapadni.
Ha nem rángatod, nem tud kosz kerülni alá értelemszerűen. Úgyhogy nem kell vele semmit csinálni, csak kívülről alaposan letisztogatni fürdéskor és minden pelenkázásnál.
Ja, aztán maj 2-3 évesen a doki egy mozdulattal felrántja (még rosszabb esetben műteni kell). Na az sokkal jobb, ugye?
Csak nézzetek szét körül az itteni anyukák körében: aki nem húzogatta soha, majd 2-3 éves korában a doki ad rá kenőcsöt, amivel kezelni kell 2-3 hétig, visszamész a dokihoz, és egy mozdulattal felrántja a bőrt. És akkor nem mikrorepedések keletkeznek rajta, hanem rendes Marianna-árkok! Könyörgöm, árulja már el valaki: nem lenne jobb ezt az egész cécót, ami ezzel jár MEGELŐZNI??? A gyerek utána fél még pisilni is, annyira csípi neki. Mire jó ez, kedves lepontozó anyukák????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!