Testvérféltékenység lesz belőle? Tehetek ellene valamit?
15 hónapos a lányom, és 20 lesz, mikor megszületik a kistesó. Az a baj, hogy amikor az apjával ölelgetjük egymást, egyből jön oda és tolja el tőlem. Ilyenkor felvesszük és 3man ölelkezünk, de neki az sem jó. Ha puszit akar adni nekem, akkor is eltolja. Sőt, akkor is féltékeny, amikor egy másik gyereknek fogom mondjuk a kezét és segítek neki. Jön oda és választ szét minket...
Mi lesz ebből? Nagyon rossz úton halad, ugye? Sajnoss szerintem még akkor is kicsi lesz a dolog megbeszéléséhez amikor megszületik majd a tesó. Mit tudnék tenni?
Nem éreztem úgy, hogy közénk furakodik, mert csak azt akartam tudatni vele (azzal, hogy felvettem), hogy őt is szeretjük, nincs kizárva.
Nehéz amúgy szoknia az ilyesmit, mert az apja 24-48ban dolgozik és a szabad napjain meg másodállásban van. Szóval igazából velem van mindig és anya csak az övé.
Persze valamit tenni kell ellene, mert nem akarom, hogy majd bántsa a testvérét. Azt szeretném, ha úgy jönne ki az egész, hogy ő a nagylány és az milyen jó dolog. De sajnos még tényleg kicsi. Nem hiszem, hogy megértene ilyen összefüggéseket. Igazából még szavakat sem mond. Persze szoktam mondani, hogy itt a kistesó, meg majd lesz egy kistesója stb, de nem hiszem, hogy bármit is értene belőle. Talán a tettekből jobban értene.
Most akkor ne szeretgessem meg? Bánjak vele úgy, mintha rosszat tenne? Vagy szeretgessük többet egymást az apjával és ne vegyünk róla tudomást? Vagy vonjuk be őt is mindig?
Szerintem fogadd meg a 4-es válaszoló tanácsát, mert nagyon jó dolgokat írt Neked.
A kislányod amúgy nem látja az összefüggéseket, ez igaz, de érezni fogja a lényeget, kezdd el neki tanítgatni a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!