Újszülött babának lehet vizet adni? Csak babavizet vagy jó a sima víz is felforralva?
A csuklás ilyen kis korban nem zavarja a babákat.
Én is csak sima vizet adok a lányomnak felforralva.
Szüksége van-e a szoptatott babának vízre, teára?
Megérkezett a meleg, nyári idő. Ilyenkor az ember óhatatlanul elbizonytalanodik, nincs-e szüksége a babájának külön folyadékpótlásra az anyatej mellett.
Az első fél évben egyértelműen nem a válasz. Az igény szerint szoptatott babáknak az anyatejen kívül nincs szükségük más folyadékra még kánikula idején sem. Az anyatej 87%-a víz, tehát fedezi a baba folyadékigényét is. A szoptatás elején ún. elsőtej termelődik, ami vizesebb, kevésbé zsírdús, szomjoltásra kiváló. Amikor a babák szomjasak, akkor csak pár percig fognak szopizni, hogy ezzel az elsőtejjel oltsák szomjukat. Úgyhogy nagy melegben a babák általában nagyon gyakran kérik mellre magukat, de csak kevés ideig szopiznak egy-egy alkalommal. Ha úgy látjuk, hogy babánk kevesebbet pisil a szokottnál, vizelete koncentrált, akkor nyugodtan megkínálhatjuk őt szopival akár óránként is.
A tea, víz adása több szempontból is gondot okozhat. Egyrészt a cumisüveg használata cumizavar kialakulásához vezethet az eltérő szopizási technika miatt, másrészt a tea, víz, lemossa a bélfalról az anyatejes védőbevonatot, harmadrészt pedig az egyéb folyadék adásával megzavarjuk a kereslet-kínálat folyamatot, amelyen a tejtermelés alapszik.
A második fél évben, a hozzátáplálás megkezdése után megkínálhatjuk babánkat forralt-lehűtött csapvízzel, ha úgy gondoljuk, hogy szomjas. De ne essünk kétségbe, ha nem fogadná el: a gyakori szopizás az idősebb baba folyadékszükésgletét is ugyanúgy képes fedezni még kánikulai meleg idején is.
Természetesen rá tudnak szokni a babák a teára hiszen finom, de ettől függetlenül nincs rá szükségük!!!!!
A kizárólag anyatejjel táplált babáknak elegendő az anyatej. Ahogy azt előttem már leírták ilyenkor gyakran rövidebb ideig szopnak. Szerintem aki nem ért hozzá csak saját tapasztalatait tudja leírni az ne adjon tanácsot, hiszen nincs olyan ember aki mindent jól csinál és jól értelmez. Ha kétségeid vannak nyugodtan kérdezz meg egy szoptatási tanácsadót el fogja neked mondani, hogy lenne a legjobb a babádnak, akár telefonon is szívesen segítenek.
Boldog babázást kívánok!
Kislányom 3 és fél hónapos, még egyszer sem adtam neki mást az anyatejen kívül. Én tuti nem mosom le a védőréteget a beleiről. Most alapozom meg az egész életére az egészségét. Én megszoptatom, nem érdekel. Nekem fontosabb a kislányom, mint egy két hülye aki rossz szemmel néz rám emiatt. A normális emberek meg megértik. Az ókorban tisztelték a szoptató nőket:)
A másik: a forralt vízből csak kicsapódik a zsduva, talán még rosszabb, mint a csapvíz. Baci úgysincs benne a sok klórtól, a rengeteg gyógyszert meg a forralás sem szünteti meg ami sajnos vízben van. Légzésfigyelő helyett inkább víztisztítót vegyetek, több értelme van, és kb. egy árban vannak. És akkor nem azt a gyárat gazdagítjátok. Nyugodtan húzzátok le a válaszomat, de legalább gondolkodjatok el rajta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!