Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ekcémás a gyermek! Tapasztalat...

Ekcémás a gyermek! Tapasztalat valakinek?

Figyelt kérdés
18 hónapos, eleven, életvidám fiam van, egy hete kis kiütések jöttek ki rajta, és a számuk állandóan nő. nem vakarja. ma voltunk bőrgyógyásznál, a diagnózis: ekcéma. szőke, kékszemű gyerekek hajlamosak rá. tanács: együtt kell élni vele, kezelni, ilyesmi. légyszives mondjatok tapasztalatokat, ötletet, tanácsokat. nagyon köszönöm
2012. szept. 28. 20:58
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
"utolsó" vagyok: Csak az ekcémás foltokra használd, nagyon vékonyan! Doki utasításai szerint. 1szer vagy kétszer. De hidratáld is! Ne hagyd kiszáradni...
2012. szept. 30. 07:27
 12/17 anonim ***** válasza:
Megint "utolsó" : két kisebb ekcémás gyerekem szőkehajú, egyik kék, másik zöld szemű. A lányomnál nekem is azt mondta a doki, szőke, kék szemű, ez van...
2012. szept. 30. 07:29
 13/17 A kérdező kommentje:
az én kisfiam is szőke, kék szemű, apja allergiás volt porra, méhcsípésre még mindig, szóval örökölte... a testápolás mellett most teafaolajjal próbálkozom. azzal valakinek tapasztalat, javaslat?
2012. szept. 30. 14:14
 14/17 anonim ***** válasza:
Sajnos az én kislányom is ekcémás. Megtanultuk kezelni a dolgot, hiszen muszáj volt. Viszont annyira hiperérzékeny a bőre, hogy pl nem is tudaom akármivel fürdetni, pelenkázni... Kb. csak frezyderm termékeket tudok használni fürdetéshez, testápoláshoz is... De azok nagyon jók, szeretem őket. :)
2012. okt. 1. 11:35
 15/17 anonim ***** válasza:
Az én kisfiamnál is ilyen idősen jött ki az ekcéma, és ugyanígy kezdődött. Az első bőrgyógyász azt mondta, hogy ez van ez vele született ekcéma. Én kérdeztem, az tök jó és eddig hol volt? Ezután el vittem magán dokihoz, és ő írt fel szteroidos kenőcsöt testápolót ( zsírosat ) és fürdetőt. Az ekcéma elmúlt, ott ahol volt ott kifehéredett, de a bőre olyan lett mint a smirglipapír. Tök gáz volt! Csak akkor volt tünetmentes, ha kentem szteroiddal. Na én azt nem mert, később komoly koncentrációs és egyéb immunrendszeri problémák lépnek fel valószínűleg. Szóval ezt szerintem ne erőltesse senki! Én nagyon jól tudtam kozmetikázni a bőrét, vízbázisú termékekkel, főleg mikor elmagyarázták orvosok, hogy az olajos-zsíros krémek miért ártanak többet mint használnak. Ugyanis méginkább dehidratálttá tesszük a bőrt, mivel a nedvesség csak úszkál a zsíros felületen és nem jut be. Viszont nálunk fél évvel később derült ki, hogy tejallergiás. Mióta megvontam tőle mindennemű tejfehérjét, azóta teljesen tünetmentes. Szóval én is azt mondom, most mindenkinek akinek makacs ekcémája van, hogy próbálkozzon különféle ételek megvonásával.
2012. okt. 2. 08:57
 16/17 A kérdező kommentje:
kedves Utolsó! köszönöm válaszod. én is úgy vagyok vele, hogy nem szivesen kenem szteroidos krémmel, most éppen a teafaoljat próbálom ki, azt olvastam hogy hatásos ekcéma ellen. meglátjuk, most kivárunk. a bőrgyógyász azt mondta, hogy 2 éves kor alatt nem érdemes tesztet csináltatni, hogy mire allergiás, mert nem fog jó eredményt kihozni. nálatok is 2 éves korban nézték meg a tejet? a doki szerint 2 éves korban tejre, szójára meg még valamikre, 3 éves korban poratka, kutya-macskaszőrre ellenőriznek, de előbb nem érdemes...
2012. okt. 2. 12:24
 17/17 A kérdező kommentje:
még mindig Utolsótól kérdezem: konkrétan milyen vizbázisu krémekkel kented? ugyanúgy fürdetőt, testápolót alkalmaztál. és ha kijött tünete, azt mivel kezelted le szteroidos helyett?
2012. okt. 2. 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!