Ekcémás a gyermek! Tapasztalat valakinek?
Szia! Én 20 éves vagyok, amióta az eszemet tudom(meg még előtte is:)) ekcémás voltam. Kaptam rá mindenféle kenceficét, használni viszont egyik sem használt. Egyedül az elocom, de szerintem azt piciknek nem adják. És az is csak egy időre enyhített a dolgon.
Két éve kiderült, hogy lisztérzékeny vagyok. Amióta mellőzöm a lisztes ételeket, egy darab ekcémám nincs.
A kisfiadnak nem biztos, hogy ez a gondja, de érdemes lenne tejre, lisztre, stb. kivizsgáltatni. Nekem is sokat segített volna anno, ha egy doki nem csak ránézésre ír valamit, hanem megvizsgálja mitől is lehet....
Nekem is kicsi korom óta volt ekcémám. Sokat szenvedtem vele, hol jobb, hol rosszabb volt a helyzet. Volt öt év amikor sajnos kezelhetetlenné vált a dolog - ez már felnőtt koromban, akkor jött ki mindenféle ételallergiám is, ami előtte nem volt. Azóta szerencsére egy magán bőrgyógyász kezelhetővé tette a tüneteimet. Sajnos én annyi mindenre vagyok allergiás, hogy ezzel együtt kell éljek.
Amire én figyelnék a helyedben.
Környezet: ne legyenek szőrös állatok a lakásban - kutya, macska, hörcsög, nyúl, stb., próbáld meg eltávolítani a porfogókat, mindenféle kütyű, nehezen takarítható bútorok, ha lehet ne legyen sok szőnyeg a lakásban, ne legyen toll párna, ne legyenek gyapjú takarók, szőnyegek.
Tisztálkodás: próbálj meg természetes dolgokat használni, pl olivás szappan, shea/mangó/kakaó vaj, eco pelus. ne használj olyat amiben parabenek vannak, vagy lauryl sulfate. Ezek a habos baba tusfürdők tele vannak mindenféle kőolaj származékkal, egyéb érzékeny bőr számára irritáló anyaggal, még akkor is ha rá van írva hogy érzékeny bőrre.
Étel: ne egyetek túl fűszeresen, kerüld a sok borsot és pirospaprikát. Ahogy az előttem válaszoló is írta kísérletezd ki hogy nincs-e tej vagy gabona allergia.
Ezt mind szépen fokozatosan, és látni fogod hogy javul-e a helyzet és ha igen akkor mire.
Az az igazság hogy még ha nem is allergiás ezekre most, mivel hajlama van rá, bármikor kialakulhat, ezért érdemes ezekkel a dolgokkal óvatosan bánni. Nem kell burokban tartani, de ismerkedj a témával, hogy ne fajuljon el a helyzet.
Jó egészséget.
még egy dolog jutott eszembe. Ne hagyd kiszáradni a bőrét. Lehetőleg valami 100%-ban természetessel pótold a nedvességet. És figyelj oda mit veszel, mert nem minden arany ami fénylik.
3-as voltam.
mindenkinek köszi a válaszokat.
Kedves Utolsó! a szteroidos kenőcsöt is testápolóként az égész testére kenjem, vagy csak a kiütésére?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!