Anyukák! Mit tegyek?
Már egyszer feltettem a témával kapcsolatban ezt a kérdést.: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Ma megint leharapta a gyerekorvos a fejemet, hogy a gyerek nem eszik meg egy teljes adagot, mert szerinte hat hónaposan már tízóraira egy teljes adag gyümit, ebédre pedig 200 gramm főzeléket kellene megennie. Mondtam neki, hogy nem akarja 6-8 kiskanállal, ha nagy nehezen megeszik. Erre: Egy héten belül egyen meg 200 grammot. Csak néztem. Épp, hogy hat hós elmúlt. anyatejes baba. Erőszakkal kellene talán belediktálnom, vagy mi?
nem ,a dokit kéne leváltanod
a lányom iszonyú rossz evő volt, nagyon lassan tudtunk csak haladni a hozzátáplálással, elkezdtük 4 hónaposan (tápszeres volt) és az első kiváltott étkezés 8 hónaposan volt meg. Utálta a darabosat, a pépeset, ma sem tartozik a kedvenc elfoglaltságai közé az evés. egészséges 4 éves jelenleg, nem tömtem soha. Az öccse pont az ellenkezője volt, kapásból nyelte az új ízeket, alig bírta kivárni, amíg a következő falatot adom. Pedig a két gyerekkel mindent ugyanúgy csináltunk. Egyszerűen más a habitusuk. Amikor panaszkodtam a gyerekorvosnak ,hogy még mindig csak nyammog a lányunk és nem tudtunk még egy étkezést sem kiváltani, mondta, hogy nyugi, el fog jönni ennek is az ideje, érettségizni nem a cumisüveggel a kezében megy majd. A gyerekorvosotok hülye vagy frusztrált vagy egyszerre mindkettő, de ezt nem szabadna hagyni, hogy átragadjon, hogy idegeskedj emiatt,m ert azt a pici is megérzi. Miért kéne 6 hónaposan már kiváltani egy étkezést? Mi ez, gyorsvonat?
Nyugi, minden szépen kialakul a maga tempójában.
Az én védőnőm is ilyen flúgos ma voltunk nála oltáson mert tegnap volt a lányom 4 hós és majdhogynem leszidott,hogy miért nem adok a lányomnak tejpépet gyümölccsel és főzeléket stb.Én meg csak bólogattam,hogy jó elkezdem és a dokinőnkkel íratott vaníliás tejpépet.Mondjuk 3 hónapos volt akkor kezdte,hogy barackot már simán kaphat,akkor mondtam finoman,hogy még nem gondoltam majd később,de ma tiszta ideg lettem tőle,pedig egy 4kg-os súllyal született babáról van szó aki mostanra 7,20.Tehát még picinek sem mondanám.Bocsi,hogy hosszúra sikerült de le kellet írjam.
ja és nem foglalkozz vele tégy a belátásod szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!