Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák! Ti rá mertek bízni...

Anyukák! Ti rá mertek bízni egy kis babát a nagyszülőkre?

Figyelt kérdés
Sajnos a kénytelen vagyok távollenni a babámtól (4 hónapos) 2 napig. Hozzátáplálást nem kezdtük meg csak 6 hós korában szeretnénk elkezdeni. A nagyszülők (férjem szülei, én szüleim) harcolnak, hogy kinél legyen a gyerkőc. Sajnos ők nem tudják megérteni, hogy a baba anyatejen kívűl egyenlőre még nem eszik mást. Ha látogatóba megyünk, mindíg kínálják hol szalonnával hol más kajával, és mindig mikor elmagyarázzuk nekik hogy anyatejes nem értik meg. A hozzátáplálást sem vajas kenyérrel kezdeném. ilyenkor mindig sértődés van, mert hogy ők már felneveltek nem egy gyereket stb. Rettegek, hogy ilyenekkel akarják etetni majd, sajnos más megoldás nincs! Ti mit tennétek?
2012. szept. 27. 12:55
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

ja. az más.

akkor barátnő.

ha ilyen szüleim lennének, inkább kitagadnám őket :( pedig nem vagyok egy túlféltő anyuka.

2012. szept. 27. 13:07
 12/21 A kérdező kommentje:
Én is ezen gondolkodtam, hogy hogy lehetne. De annyira hirtelen jött ez a dolog, hogy csak rájuk számíthatok. Félek nagyon, hogy ez lesz....meg hogy nehogy félre nyeljen valamit, amit adnak, bele sem merek gondolni.... ..:( Bennt mikor mondtam, hogy szoptatós babám van, annyit mondtak, hogy szopizásnál behozhatják, de nem nézném ki belőlük, hogy behoznák őt.
2012. szept. 27. 13:10
 13/21 anonim ***** válasza:

Tudod, ebben nem mi fogjuk megmondani a választ. Ha a nagyszülőkkel már mindent próbáltatok és nem értik meg, akkor mit gondoltál, milyen választ kaphatsz még?

Ha apa sem és senki sem tud a babára vigyázni, a nagyszülők meg értetlenek, akkor egy megoldást látok: ne menj a kórházba. Halaszd el egy pár hónapra, míg apa hazajön és tud vigyázni a kicsire. Gondolom azért időnként hazajár egy pár napra.

Nekem mindig fura, amikor ilyen értetlen nagyszülőkről olvasok. Nálunk mindegyik tiszteletben tartotta a nevelési, hozzátáplálási és mindenféle elveinket.

Sajnálom, hogy Nektek nem ilyen mamáűk és papák jutottak. :(

2012. szept. 27. 13:13
 14/21 anonim ***** válasza:
még szóba jöhet, hogy a családsegítőhöz bemész, és ott kérsz segítséget. ők szoktak tudni megbízható, szakképzett embert, aki vigyázni tud rá. természetesen nem ingyen. De ha ilyen orbitálisan ostobák a felmenők, én inkább fizetnék.
2012. szept. 27. 13:15
 15/21 anonim ***** válasza:
Nincs egy olyan szomszéd/barátnő valaki akire lehetne bízni? Csak ők vannak? Ez esetben biztos, hogy leülnék velük beszélni. Önts tiszta vizet a pohárba. Mond el, hogy Te ragaszkodsz ahhoz amit a gyerekorvos javasol. Az pedig anyatej és semmi más. Neked kórházba kell menned, fontos (Te tudod miért). Döntsék el, hogy számít nekik a Te fontos kórházba jutásod annyit, hogy tiszteletben tartsák a kérésedet? Ha nem tudják, inkább lemondasz a kórházról, mert félted a babádat és nem tudnál nyugodtan a kórházban lenni. Vagy! Esetleg a gyerekorvossal beszélni/ védőnővel, hogy egyszer találkozzatok a nagyszülők társaságában és tartsanak nekik kiselőadást a mai hozzátáplálási szabályokról.
2012. szept. 27. 13:15
 16/21 anonim ***** válasza:

Nagyon meggondolnám, hogy egy ilyen kis gyereket bevigyek-e egy kórházba, még csak rövid időre is. A kórház tele van bentlakó rezisztens baktériumokkal.

Egyszer volt egy esetünk, hogy ilyenhez hasonló helyzetben lefejt anyatejet akartam adni a pólyásbabánknak. Nem fogadta el, pedig megfelelő hőmérsékletű volt.

Mese nincs, két napig tápszer!

2012. szept. 27. 13:16
 17/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2012. szept. 27. 13:17
 18/21 anonim ***** válasza:

Hát így nem adnám nekik. Mi rá a garancia, hogy majd valóban csak tápszert vagy lefejt tejet kap? Szerintem úgyis majd azt adnak neki, ami nekik tetszik, hisz ki sem derül és meg sem akadályozhatod. Szalonnát 4 hónapos gyereknek... :S Jó, hogy nem csülkös babot, italnak meg barna sört.

Ja, felneveltek nem egy gyereket. Gondolom, ha majd sír a pici, akkor is a jól bevált módszerekhez folyamodnak, hogy megnyugtassák: pl. pálinkába áztatott kenyér meg hasonló régi megoldások...

2012. szept. 27. 13:26
 19/21 anonim ***** válasza:
esetleg nappalra bébiszitter és csak éjjel a nagyszülők!ha más nincs!!
2012. szept. 27. 13:30
 20/21 anonim ***** válasza:

Nem értem, hogy fajulhatott el ez a kapcsolat a nagyszülőkkel erre a szintre. Miért engeded nekik, hogy Téged is gyerekként kezeljenek. Nekem is nagyon gáz az anyósom, de elég határozott nő révén megmondtam, hogy a gyerek kajáját nem sózzuk és egy picit sem cukrozzuk. Ezek után bepróbálkozott még egyszer, kiborítottam a kaját a szeme láttára. Szerencsére a férjem mellém állt, majd az após is. Mama hoppon maradt, azóta nem próbálkozik.

Lehetőség még, hogy bölcsődei gondozónőt felkérsz, erre a feladatra. Mivel fontos, hogy megszokják egymást, mihamarabb cselekedj. Én a böliigazgatóval beszélnék, hogy ez a helyzet, ajánljon egy kedves, gyermekszertő kollegát.

Ha apa külföldön dolgozik, akkor kell erre is jusson pénz kivételesen. Te is megnyugszol, baba is jól érzi magát. Mamáék meg elgondolkodnak picit az élet dolgain..

2012. szept. 27. 13:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!