Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baj ha 6 hónaposan megül?

Baj ha 6 hónaposan megül?

Figyelt kérdés
Kislányom 6 hónapos lesz jövőhéten. Forog már hasra és vissza, kúszik is. Felülni még magától nem tud, de ha fogom a kezemben eltolja magát a mellkasomtól és úgy ül. Kipróbáltam már, ha lerakom az ágyra simán megtartja magát és úgy ül. Szabad ezt már csinálnia?
2012. szept. 25. 14:52
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem, nem szabad.

Te ne ültesd így le az ágyra. Majd ha magától felül, onnan szabad.

Addig ülhet az öledben, mert úgyis tartod, de csak így ne rakd le.

2012. szept. 25. 14:56
 2/4 anonim ***** válasza:
Inkább ne ültesd egyrész mert az ülés passzív dolog és nem fejlődik utána úgy ahogy kell. Fiam szombaton volt 6 hónapos és már négykézláb áll mászni próbál hintáztatja magát, de megülni még nem tud. inkább másszon mint üljön szerintem
2012. szept. 25. 15:00
 3/4 anonim ***** válasza:
46%

Én kislányom is mindent hamar kezdett el csinálni. A lényeg, hogy az ő tempojában haladj, ha ülni akar, akkor üljön, de ne sokat. Támaszd ki a hátát egy nagypárnával. Akkor ülhet sokat, hogyha már magától felül.

Nálunk a picim 7hósan felállt, 10hósan kapaszkodva sétált. Mindig fogtam a kezét, semmit nem erőltettem, de amit szeretett volna abba segítettem őt

2012. szept. 25. 15:04
 4/4 anonim ***** válasza:

az enyém 5 hósan felállt. mit csinálhattam volna vele? leültettem,visszatornázta magát. ha a térdemen feküdt és megfogta a kezem,felhúzta magát. külön nem ültettem fel,de ilyen esetekben nem is hátráltattam.

a lényeg: ha magától csinálja,hagyd,de külön ne ültesd.majd mászásából kialakul a felülés is neki előbb-utóbb.

2012. szept. 25. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!