Mikortól mászott a babád és mikortól húzta fel magát a kiságyba? Minden érdekel!
A fiam tankönyvi gyerek volt:
6 hósan megfordult, 7 hósan kúszott, 8 hósan mászott, 8,5 hónaposan mászásból kiült, 9 hósan felállt. Aztán következett egy hosszabb szünet, mert csak 16,5 hónaposan indult el.
Szia az én kislányom 5 hónaposan fordult, 6 hónaposan kúszott rá 2 hétre már mászott azóta is. Most 7 és fél hónapos magától feláll a kiságyban. Mindenhonnan a kapaszkodási lehetőséget keresi, hogy felálljon, magától ül, illetve térdel és megtapsolja magát :)
2 foga van alul, felül most tört át 2 szóval van mivel rágcsálni.
Hét hónapos koráig szép lassan jött minden. Aztán nyolc hónapos korától hetente tudott újat mutatni. :)
Kerek 8hósan térdre húzta magát a kiságyban. Egy hét múlva felült egyedül. Napokon belül már stabilan, támaszkodás nélkül tudott ülni - közben persze voltak nagy borulások! 8,5hósan állt fel először, ugyanekkor kezdte a mászást is. Majd rövid időn belül megtanult a bútorok mellett lépegetni. Ami akkoriban nagy problémát okozott, hogy a felállás ment, a leülés nem. Felállt - ordított - leültettem - felállt - ordított - leültettem.... Idő kellett míg megtanulta, hogyan is lehet ezt egyedül megoldani. Lassan már 11 hónapos, a bútorok, fal, minden mellett való lépegetést már sikerült tökéletesre fejlesztenie, de kizárólag így hajlandó menni. Ha fogom a kezeit, s próbálom vezetni - akkor inkább leül. (Persze ez nem baj, én ennek csak örülök!)
Az első fogacskái 10,5hónaposan jöttek - már kezdtem aggódni. De gyorsan, egymásután, gond nélkül kint voltak!
Ennyi!
Szép napot Mindenkinek!!!
6 hónaposan forgott oda vissza, így gurulva közlekedett mindenhol.
7,5 hónaposan kezdett kúszni.
8 hónaposan próbálkozott az üléssel, de csak támaszkodva ment neki.
8,5 hónaposan kezdett ülni egyedül, támasz nélkül.
9 hónaposan állt fel először.
9,5 hónaposan kezdett mászni.
12 hónaposan elindult. (Szabályos gyerekem van XD)
Első foga 9-9,5 hónaposan bújt ki. Most 15 hónapos, 6 foga van (4felül, 2 alul) és most jön mind a 4 rágófoga!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!