5 hónapos és 1 hetes tápszeres babának, milyen ételeket adhatok?
Utolsó vagyok!
Ha már kapott más ételeket is akkor persze más a helyzet! :)
Én csináltam a lányomnak husi levest is, kivettem a répát, pici tésztát, husit, és összetörtem neki. Rá egy kicsi lé, és az nagyon ízlett neki.
Egyébként én a lányommal pont úgy voltam, hogy inkább az üveges bébikajákat szerette jobban! :)
ennyi idősen még húst nem kaphat, azt majd 3 hét múlva kezdheted el :) attól, hogy tápszeres, az emésztőrendszere nem érettebb más babáéknál, ezekre figyelni kell.
én úgy csináltam neki a főzeléket, hogy kevés vízben megfőztem a hozzávalókat (répa, krumpli, sütőtök, tök, fehérrépa, alma, petrezselyem, mikor mit tettem bele) és leturmixoltam kevés főzővízzel, hogy jó állagú legyen.
esetleg egy csipet sót tehetsz bele, de nem nagyon kell még fűszerezni, minél később, annál jobb!
Ez érdekes hogy még nem kaphat húst. MI is 4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást. A védőnő 5 és fél hónaposan azt mondta már kaphat húst is. Nem azt mondom hogy minden nap, de heti egyszer kaphatott. Mindenki mást mondd...
Ja és egyébként semmi baja nem volt a hústól!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!