Normálisnak mondható-e, hogy 20 hónapos kisfiam egész nap halandzsázik, de még egyetlen önállóan használt magyar szava sincs?
Szia!Az enyém 21 hónapos és kb 15-20 szót mond.Másfél évesen 15 szót tudott amire a védőnő azt mondta nagyon kevés.Tisztára kétségbe estem,mert amerre csak jártunk mindenki azt mondta milyen ügyesen beszél.Aztán megnyugtattak itt és a barátnőm is.Az ő fia 2 évesen kezdett el szavakat mondani,addig meg sem szólalt csak mutogatott.
Persze vannak érettebb gyerekek akik 2 évesen már mondatokat mondanak/ismerek is ilyet és sajnos hozzá hasonlítgat a védőnőnk/de az nagyon kevés.A szomszéd kisfiú betöltötte a 3. évét amikor elkezdett beszélni,most 5 éves és pont olyan mint a társai,nincs lemaradva :)Én már nem is aggódok ezen :) Előbb utóbb úgy is elkezdi mondani a magáét és akkor nem lesz megállás.
Teljesen jól csinálsz mindent :)
Nem vagytok egyedül.:)
Fiam 21 hós és még ugyanúgy csak halandzsázik,nem akar beszélni rendesen.Én már nem rágódok rajta,mert úgyis beszélni fog előbb utóbb,nem marad le semmiről.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!