Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Normálisnak mondható-e, hogy...

Normálisnak mondható-e, hogy 20 hónapos kisfiam egész nap halandzsázik, de még egyetlen önállóan használt magyar szava sincs?

Figyelt kérdés
Rengeteget beszélek Hozzá, szinte egész nap könyveket nézegetünk, mindent mutat, én meg mondom, mi az, mesélek Neki, mondókázunk, de nem indul meg Nála a beszéd. Ismétel néhány szót, de magától önállóan még a legegyszerűbb szavakat sem használja. Szünet nélkül halandzsázik, de mikor lesz ebből beszéd? Érdekelne, hogy a Te gyermeketeknél hogyan és mikor alakult ez ki?
2012. szept. 18. 15:46
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!Az enyém 21 hónapos és kb 15-20 szót mond.Másfél évesen 15 szót tudott amire a védőnő azt mondta nagyon kevés.Tisztára kétségbe estem,mert amerre csak jártunk mindenki azt mondta milyen ügyesen beszél.Aztán megnyugtattak itt és a barátnőm is.Az ő fia 2 évesen kezdett el szavakat mondani,addig meg sem szólalt csak mutogatott.

Persze vannak érettebb gyerekek akik 2 évesen már mondatokat mondanak/ismerek is ilyet és sajnos hozzá hasonlítgat a védőnőnk/de az nagyon kevés.A szomszéd kisfiú betöltötte a 3. évét amikor elkezdett beszélni,most 5 éves és pont olyan mint a társai,nincs lemaradva :)Én már nem is aggódok ezen :) Előbb utóbb úgy is elkezdi mondani a magáét és akkor nem lesz megállás.

Teljesen jól csinálsz mindent :)

2012. szept. 18. 16:02
 2/4 anonim ***** válasza:
en ismerek olyan fiut aki mar elmult 3 eves es szinte egy szava sincs, megis a logopedus szerint teljesen rendben van, nincs meg semmirol se lemaradva
2012. szept. 18. 16:10
 3/4 A kérdező kommentje:
Jaj, most nagyon megnyugodtam! El sem tudom képzelni, mit csinálhatnék még másképp, mert tényleg be nem áll a szám :) Ő is egész nap mutogat, és mondja is a magáét, de egyelőre még csak babanyelven. De akkor nem vagyunk egyedüli esetek... Köszönöm a válaszokat!!!
2012. szept. 18. 16:19
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem vagytok egyedül.:)

Fiam 21 hós és még ugyanúgy csak halandzsázik,nem akar beszélni rendesen.Én már nem rágódok rajta,mert úgyis beszélni fog előbb utóbb,nem marad le semmiről.:)

2012. szept. 18. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!