Kevés éjszakára babámnak a tejem, vagy miért ébred fel? Többi lent.
4hónapos most a babám,eddig 8.30tól hajnal 5ig aldutt,most 1hete kb,elkezdett 2kor kelni,eszik,utána meg kel megint 5kor enni!
Eddig fürdés elött megkapta a tejet,ami ki csöpögött napközben,volt hogy 50-90ml volt mennyiség,most örülök ha a 30mlt elérjük..
2napja kap fürdés elött 30ml tápszert+ az össze gyüjtött tejet kapja már,után szopizik még 15percet.
Adjak neki több tápszert,éhes lehet azért kell fel 2kor?
Ezek szerint fogy a tejem ha most nem csöpög ki belőle annyi mint eddig?
Szerintem nem fogy a tejed.
nagyon tanulságos cikk, nekem sokat segített :)
én a helyedben először szoptatnám, utána adnám a pótlást
az nagyon nem jó, hogy a kicsöpögött tejet adod oda neki este! az előtej, az olyan mint a víz, igazán tápértéke nincs, ezért is mondják, hogy az igény szerint szoptatott babákat nem kell itatni vízzel mert a tej első része cukros vízhez hasonló. este jó sűrű zsíros tej termelődik, ezért is esznek a babák este keveset, mert nagyon jól ellaktatja őket. te itt rontod el, hogy vizes tejjel itatod, ahelyett, hogy hagynád a zsíros tejet kiszívni, vagyis már nincs hely a gyomrában.
és nem, nem fogy a tejed ha nem csöpög, egyszerűen csak beállt a kereslet kínált.
tedd fürdés után cicire, annyit időt hagyd amennyi neki jól esik, majd kínáld meg a másikkal is, ne vedd le 15 perc után és tényleg ne add neki a kicsöpögött tejet, azt fagyaszd le, jó lesz a hozzátápláláskor de pótlásnak nem felel meg
bocs azt kihagytam, hogy az a legnagyobb butaság amit most tehetsz ha előbb adod neki a vizes tejet meg a tápszert és azután teszed cicire, ugyanis így kell elapasztani a tejet!!!
mindig először cicire kell tenni és ha ezután se tud jól lakni, csak akkor pótolni!
ha szeretnéd sokáig szoptatni akkor ezt fogadd meg mert így pár hét alatt elmegy a tejed
Köszönöm,mindenkinek!!
Igen,teljesen igazatok van,ezzel csak ártok a tejemnek ha a kicsöpögöttet kapja meg!
Inkább fürdés elött 1órával megkapja a kevésbé telt cicim,alvás elött meg a másikat!
Igy teljesen jól fog lakni.
Ami meg kicsöpög,lefagyasztom neki.
Szia! Tegnap este nálunk sem volt elég a tejcsim. Adtam neki mindkettőből, majd 70ml tápit benyomott egy szuszura, de aztán több nem is kellett neki. :) Ma reggel és délelőtt elég volt neki az egy cici, 2kor kapott mindkettőből... (Ma 3 hónapos, kb.6kg és 57-8cm)
A másodikból kifejtem ami megmaradt, hogy minél több termelődjön. Remélem jól csináltam! Gondoltam megosztom veled!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!