Kinek tanult meg későn ülni a babája? Volt valami oka (feszesség/túl laza bármi egyéb? )
Lassan 9 hónapos a fiam, nem ül fel magától. Amúgy mindent időben csinált, 7 hónapos kora óta mászik, mint a villám, rá 2 hétre felállt, kapaszkodva lépeget - de nem ül. Ez normális??
Pontosabban úgy "ül", hogy beül a két sarka közé, így nagyon sokáig is eljátszik/eljátszana - de voltunk gyógytornásznál (néha kell kontrollra járni), aki azt mondta ne engedjük így ülni, mert nagyon nem tesz jót. Úljön a sarkára, úgy szabad, de a sarkai közé ne. Szuper, csak megvalósíthatatlan, mert esze ágában sincs.
Szerintem normál pózban meg se maradna (márminthogy elöl vannaka lábai terpeszben vagy behajlítva) (nem ültetem egyáltalán, ezért nem tudom.)
A gyógytornász azt mondta, próbáljam ki, üljek a sarkaim közé ráadásul úgy, hogy kifelé néznek a lábfejek (a fiam általában így ül). Baromira húzódik a csípő, boka stb. Ez később a járásnál nem jó elvileg.
Úgy ülhet egyébként (engedélyezte a tornász :) ), hogy az egyik lába elöl és a másik behajlítva hátul. Így is sokat ül a fiam, csak éppen az előrenyújtott lába is térddel befelé döl, nem kifelé, gondolom ez se szuper így.
és itt persze a huzamosabb üldögélést kell érteni, nem azt, ha néhány másodpercre megpihen úgy stb...
Úgyhogy te ne pánikolj! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!