8 és fél hós kisfiam nem akar kúszni-mászni, ülni, állni. Nagyon le van maradva? Hogy segítsek neki?
És hogy miket csinálhattok addig is:
-járhattok babaúszásra, ez nagyban elősegíti a baba mozgásfejlődését
-a hintáztatás (akár kézben, akár hintán) az egyensúlyérzéket fejleszti
-a rugós hinta a lábizmokat erősíti és az egyensúlyérzék fejlődését segíti elő
-ha már fel tud állni, biztosíts neki olyan helyeket a lakásban, amit könnyen elér és ahol biztonsággal fel tud állni (tévéállvány, dohányzóasztal stb.)
-ha már tud oldalazva járni, érdemes számára járástanulást segítő játékot venni, de ennek hiányában egy könnyű műanyag kerti szék is megteszi, az elég könnyű ahhoz, hogy tologassa.
-a különféle lovagoltatós, mondókázós, tornáztatós játékok is nagyon hasznosak
-Adj neki olyan játékokat, amik mozognak, amik őt is mozgásra késztetik. Pl. Dobhattok vagy guríthattok labdát, kisautót, játszhattok nagy strandlabdával, amit meg kell emelni (amikor már magától áll a baba, de még nem jár - ez az egyensúlyérzék fejlesztése szempontjából nagyon fontos)
És ahonnan mindez van és szakembertől is kérdezhetsz a témában:
Első voltam :-)
Szia!
Megnyugtatlak nem vagy egyedül ezzel a problémával. Az én kislányom is mostanság (7 hónapos) viseli el, elve a hason fekvést gondolatát. Körbe-körbe forog a pocakján és természetesen hátra fele tolja magát. Azt hiszem el kell fogadni az előttem felszólaló mondandóját. Egyébbként a gyerekorvos azt mondta nem vagyunk még lemaradva semmiről.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!