Mit tegyek, nagyon magas a láza?
Ma 15 hónapos kislányomat elkellett vinnem orvoshoz,mert minden kijött belőle 1 korty víz sem maradt meg benne.
Azt mondta ha délutánra is hány vigyem a kórházba.Szerencsére már nem hány de a láza délutánra 41 fok lett..borogatom kapott gyógyszert de most mikor mértem 40 fok még mindíg..mit tudok tenni?olyan ijesztő szegényem úgy remeg az egész teste,és szinte csak alszik,enni meg semmit nem evett.Inni iszik rendesen!
A lázcsillapítókat kombinálhatod is, beadsz mondjuk x órakor ibuprofén tartalmút, rá 1 órára - ha nem csökken a láz - mehet a paracetamol tartalmú. + az innivalójába tegyél 1 csipet sót, ez segít megelőzni a kiszáradást!
Jobbulást kívánok a kislányodnak!
41 fokos lázzal vittem a lányomat ügyeletre, majdnem hogy a doki le nem orditotta a fejem,h minek mentem oda a gyerekkel,ez természetes.......
no komment,utána kérdeztem a kórházba,azt mondták nem játék, a doki nagyot hibázott,ilyenkor inkább be a kórház ambulanciára,ha ügyeletes nem hajlandó foglalkozni vel
Sajna én is így jártam, pünkösd hétfőn vittem az akkor még nem egszen egy éves gyereket, akinek 1órával azelőtt adtam egy lázkúpot, és egy óra mulva ismét 40fok körüli láza volt- vittem az ügyeletre, és majdnemhogy a jó...francban küldtek el vele együtt... erről ennyit.
Minek vittem oda?? Tán azt gondoltam, hogy adnak neki lázcsillapító szurit, mert ilyen MÁR NINCS és én ezt nem tudtam??? Borzasztóak voltak- komolyan legszivesebben jól megvertem volna azt az álszent bunkó dokit, aki azt hiszi hogy pünkösdkor a legjobb kedvemből rohangálok a 40fokos lázas gyerekemmel oda...
na erről ennyit kidühöngtem magam, pedig már másvél éve volt, de elkap az ideg, ha rágondolok.
szóval hűtőfürdő és vizes borogatás.
Ahogy az előttem szóló is írta, más - más hatóanyagú lázcsillapítót felváltva.
Nekem azóta beizgalodótt az is, hogy a fiamnál mindig ilyen magas lázzal jár, ha valami nyavaja kerülgeti- mindig azt mondja a gyerekorvosom, hogy lázkúp után, ha nagyon magasra szökik a láza, azt mindenfajta csillapítás nélkül maximum egy órát hagyhatom. Azt is csak nappal. Bizonyos, hogy dolgozik a bacik ellen a szervezete ilyenkor- de a tartós magas láz, az nagyon rossz az embernek- gyereknek egyaránt. Szóval nálunk a hűtőfürdő nem sok eredményt ért el, én általában vizesborogatással, és jégakkuk segítségével viszem le a lázát a fiamnak, mert neki max 4óránként tudok adni nurofent, a többi szert sajna nem bírja....
együttérzek, és jobbulást kivánok!
Szia!
jobban van a leányzó????
Az én kisfiamnak is, amikor beteg állandóan 40fok felé megy a láza, 40,2, 40,5 volt eddig nekünk a legmagasabb ha jól emlékszem! A dokink azt mondta ne vigyem ügyeletre nincs értelme, ők is csak egy kúpot vagy egy algopirint adnak neki. Nálunk ami csodaszer mindig az az Antipiretikus kúp. A sima kúp- - hú most hirtelen nem tudom a nevét, tudod amit minden orvos felír... - sosem vált be. Én úgy szoktam, hogy pl. ha du.4kor felmegy a láza akkor először nurofen, ha 2óra múlva - tehát este 6-kor - még mindig lázas akkor kúp. Ettől tutira lemegy!!! Bár általában nekünk éjszaka mindig vissza is jön. Na akkor jön a hűtőfürdő és újra egy antipiretikus kúp ettől kiizzadja magát és általában utána max. hőemelkedése van.
Remélem már nincs szükségetek rá, igazából csak azért írtam le, mert ha sűrűn előfordul ilyen magas láz talán érdemes a dokinál utána kérdezni, hogy felírja-e nektek és érdemes otthon tartani belőle
Köszönöm a válaszokat!
Nos még este bevittem a kórházba miután felhívtam az ügyeletet.És ott levitték a lázát,vettek vért,megnézték a vizeletét és belenézett a torkába.És kiderült,hogy fertözött torokgyulladása van.Nagy fehér pöttyökkel van tele a torka amit reggel a doktornőnk nem nézett meg.
37,8 fokkal jöttünk haza ennyire sikerült levinni a lázát,kaptunk cataflam cseppet és azóta szerencsére nem lázas..Úgyhogy megérte bemenni,bár az éjjel megint kínszenvedés volt:(( Köszönöm a válaszokat rendesek vagytok én meg most már nyugodt!:)
Örülök, hogy jobban van a lányod!
És annak még jobban örülök, hogy a rémtörténetek ellenére bevitted a kórházba, nem vártál még otthon továbbra is! Jobbulást a lányodnak!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!