Beltérre játszóház? Mikortól érdekli? Játékkonyha?
Kislányom szobáját olyan üresnek találom. Még csak 1 éves de a korának való összes késégfejlesztő játékot már megvettük (tanulóaszta, tanulószék, ugráló zebra, 5 járássegítője mind más-más funkcióval, nagy legós asztalka, 4 különböző funkciójú bébitaxi, ugráló babykomp..... lehetetlenség lenne felsorolni ezek azok amik egy pici helyet is foglalnak , szóval felesleges ilyeneket ajánlotok. Van egy nagy gardrób szekrénye, kiságya de nem is abban a szobában alszik és egy asztal, polc. Még is olyan nagy a szoba, hogy nagyon üresnek érzem. Smoby játékkonyhát és játszóházat néztem ki amivel kicsit játszóház szerűbb stílusa lehetne a szobának ami funkcióját tekintve passzolna. De szerintetek nagyon sokára fogja érdekelni? Ha évek akkor nyilván lesz a most kinézetteknél akkor majd nekem is jobban tetsző. De ha 1 éven belül már tetszene neki a kuckó és a játékkonyha(alacsony nagyon) akkor látnék benne értelmet.
A színe fontos és a konyhák közül csak ez a rózsaszín tetszik.
ez tetszene:
Ez egyszerűbb, de megy a konyhához:
Ez jobban tetszik:
Kültérre egy kastély alakút szeretnék de csak jövőre, mert most meg fogja enni a hideg.
Jövőre 2 évesen már érdekelné? Sajnos a környezetemben nincs kisgyerek és nem tudom mivel mikortól fog tudni valóban játszani. Sokszor a termék ajánlása csalóka ezt már tapasztaltam. Személyes tapasztalatok?
szerintem remek úton haladsz afelé, hogy a gyerekedet majd semmi játék ne kösse le.
ráadásul 1 évesen kap egy 300E Ft-os szobát akkor 2-3 éves korára simán meg is unja, mikor is már lehet érdekelné.
5 járássegítő, 4 bébitaxi? most őszintén, mi értelem ennek? nem lehetne hasznosabban elkölteni a pénzt? :S
inkább vegyél neki 1-2 babát meg építőkockát és bízd a fantáziájára!
Babakonyhát még ha nem is élvezni most rögtön (minden gyerek más), szép lassan biztos, hogy szívesen eljátszogat vele, főleg, hogy lány. Én is akartam venni a fiamnak babakonyhát vagy barkácsműhelyet, de pont azért nem vettem 1 év körül, mert úgy láttam, hogy még nem kötné le igazán. Ebben a korban a fiamat csak az érdekelte, ami nem játék:) Amúgy neki is rengeteg játéka van, tele a szoba, és most másfél évesen tartunk ott, hogy leköti valamennyire, bár még mindig a tiltott dolgok érdeklik, ajtónyitás, tv-kapcsolgatás, ablakra fölmászás, stb. Bár a szoba így is tele (szintén megvettem mindent, így utólag, sajnos), de szeretném földobni valamivel, szerintem rajz asztalkát fogok venni, lehet kapni szintén hasonlóakat: [link] De egy évesen tuti, hogy nem fog rajzolni:))
Kis házikó, kastély az 1 éves babát szerintem biztos, nem érdekli még, nekünk ilyenünk van: [link] , de másfél évesen még mindig csak max. 5 percet tölt ott, pedig van ott kis konyhája is.
Ilyen korban szerintem jobban leköti őket a rohangálás és a világ felfedezése:)
Ha kommentet írsz, tartsd be a következőket:
Ne OFFolj! Azaz ne kezdj új téma boncolgatásába, új, a kiírttól teljesen eltérő kérdések feltételébe!
Ne menj bele felesleges vitákba! Ha valaki kötözködik, hagyd figyelmen kívül, illetve válaszd a lefele mutató kezet az értékeléshez! A kötözködő embereket ez jobban bosszantja, mint ha válaszolsz nekik! Ha valaki nyomdafestéket nem tűrő hangnemben válaszolt neked, akkor inkább jelentsd az info(kukac)gyakorikerdesek.hu-n, mint hogy magad próbálod megoldani a helyzetet, és magad is minősíthetetlen hangnemben kezdesz társalogni!
Fenntartjuk a jogot, hogy kommentedet (ha nem tartod be a fenti szabályokat), további különösebb indoklás nélkül töröljük.
Már van faltetoválás az egyik falon de a tér a sok. Nekem egyszerre egy játékkal játszik de nincs olyan amit ne szeretne csak olyan amit jobban. A bébitaxiknak mint írtam mind más külön funcióik is vannak. (egyik ugrál, másik zenél közben, a harmadikon bele tudsz pakolni és ezt ki is visszük, a negyedik pedig kockafaló víziló a neve ha rátolod a kockákra akkor felszedi a belsejére. Nehéz elmagyarázni a lényeg, hogy teljesen más mindegyikkel a játék és a napunktól függ melyiket vesszük elő de mi ha itthon vagyunk mindig vele játszunk a szobájában. nagyon imád össze-vissza pakolgatni és és mindent amit megtalál azzal sokáig játszik is. Nálunk nem érdekli sem a távirányító sem a telefon se semmi ilyen dolog. Nem tudom, pedig gyerek:D 1 éves létére felveszi a babanapszemüveget és mutatja huncutul, hogy dicsérjem mert milyen szép:D És bizony nem veszi le. Ő az a tipikus sablon baba akinek a haját bárhogyan fodrászolhatom, bárhogyan öltöztethetem mert szereti. Soha semmit nem erőltetek rá. Nagyon sok mindennél észreveszem, hogy minket szeretne utánozni. Táblája van de nem érdekli csak a rajta levő mágnesek. Még ehhez kicsi. Rajzolni nem rajzol egyáltalán. Viszont minden amit pakolhat, nyomkodhat, zenéltethet vagy beszéltethet vagy tologathat vagy mehet vele azt imádja... A járássegítők közül az 1ik pl babakocsi is a babáknak... Minden játéka különböző.Viszont hasznos hogy a járássegítők mindig különböző játékként van jelen és tudta nélkül hazsnélja annak miközben mást játszik vele. Nyilván akik nem ismerik ezeket a játékokat és eljátszik a gyerekük egy doboz fakockával az nem járatos a témában. Viszont nem is tőle kérdeztem.
Egyébként ha már itt járunk kedves első válaszoló! Nem értek veled egyet. Így csak azt érem el, hogy majd ha osztálytársa lesz a te gyereked az enyémnek, akkor valószínűleg sokat lesz nálunk a tiéd, hogy játszhasson az enyém játékaival...
Én nem pénzt költeni akarok, te jó ég! Hanem a kislányom szobáját átalakítani. nyilván nem 10 évig lesz ugyan ilyen:D:D:D nekem ezek a játékok tetszenek a fa komolyabb bútorok azok nem játszós szobába illenek számomra. Arról nem is beszélve hogy biztonságosabbnak tartom amíg ilyen pici...
első vagyok.
nem, nem lesznek osztálytársak az biztos, enyém 3 éves :D
veheted sértésnek amit írtam, igazából nem érdekel :)
viszont sok szülő hisz azt sajnos, hogy minden sz@rt meg kell venni a gyerekeknek, így a fantáziájukat rombolják, mert a kész játékok között már nincs értelme a szerepjátékok kitalálására, pedig nagyon fontos!
igen, enyém 1 óráig eljátszik egy doboz fa kockával, épít belőle garázst, várost, kórházat, autómosót, fagyizót, és még sorolhatnám :)
persze neki is van rengeteg drága játéka, playmobil szettjei, legoja, régen is megvettem a taxit meg a járássegítőt, meg amik manapság "nélkülözhetetlenné váltak".
de pl. konyhát nem vettünk, mi csináltuk magunk a gyerekkel, remek játék volt már a készítése is, és sok ilyen van. tényleg nagyon fontos, hogy használnia kelljen a fantáziáját, de 2-3 éves korában majd látni fogod, hogy mi a különbség aközött, hogy pár játékkal otthagyod míg főzöl vagy berakod egy játszószobába ahol nem kell köré képzelnie semmit, adott a játék...
na mindegy, a kérdésre válaszolva, igen, 2 évesen már érdekelheti a konyha, a ház majd akkor ha komolyabb szerepjátékokat fog tudni játszani, olyan 3-4 éves kora körül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!