1év körüli tápszeres babának adtok külön vacsorát a tápin kívül?
Tudom, minden gyerek más, de az enyémek már csak reggel igénylik a tejet/tápszert kb. 1 éves (13-14 hónapos) koruk óta.
Este fél 7-kor van vacsora, akkor csak vizet isznak az étel mellé. A tejpépeket viszont szívesen megeszik még most is, pedig már 19 hónaposak.
7-8 között vacsi, azután fürdés. (imád fürdeni, így sokáig tart)
Mire ágyba kerül, majdnem 9 óra, ilyenkor még 150 ml tápit megiszik.
6-7 között vacsorázunk, eszik velünk pár falatot. Nem rendes étkezés, de leül velünk és együtt eszik a család, számunkra ez fontos.
Aztán f8 felé fürdés és 8-f9 között tápszer.
Én is adok neki 8 hónapos kora óta. Szintén 18.30-19.30 között, vagy főzelék, vagy tejpép, 1-2 alkalommal már próbálkoztam tejbegrízzel is. Először őt etetem, majd marad a székében, és mi is vacsorázunk, kap 1-2 falat rágcsálnivalót. Fél 9 körül megy fürödni, majd elalváshoz jön a tápszer, 1,5-2 dl körül iszik meg, bár ez néha kevsebb.
Én adnék neki a helyedben mást is, már csak azért is, hogy szokja a közös étkezést.
Ha lenne több foga, én adnék neki már kenyérkatonákat, sonkát, sajtot is, de csak 2 db van alul, azzal nem enne normál mennyiséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!