Mennyit kellene ennie egy 8 hetes, tápszeres babának?
Szerintem a 700 ml ideális.
Ha 4,5 kilóval született, végülis ehhez mérten nem olyan brutál súly ez.
(Irigyellek, a lányom nagyon rosszevő, mióta megszületett, minden falatért meg kellett szenvednem...:-S)
Szia!
Kilogrammonként 150ml-re van szüksége a babának, azaz 6,3kg-os babának naponta 945ml-ert kellene megegyen. Azaz 6x-i evés, az éjszakaival együt, alkalmanként 157,5ml.
A frissen elkészített tápszert 2 órán belül fel kell használni, kivétel ha rögtön lehűtöd és a hűtőbe teszed, akkor 24 órán belül. Azaz mgcsinálhatsz egy nagyobb mennyiséget és a hűtőbe teszed. Ami megmarad az evés után azt ki kell önteni. Nekem ezt mondta a védőnő, hogy lehet így csinálni és semmi baja nincs a gyereknek tőle, hogy előre meg van csinálva és azt kapja felmelegítve.
További minden jót!
Az újszülött osztályon is bekevernek több tápszert,lehűtik és abból melegítenek-védőnőm mondta.Mi is tápszeresek vagyunk ezért kérdeztem meg.Így én is előre bekeverem az éjszakai adagot.Viszont amit megmelegítettél vagy beleivott a baba azt ki kell önteni!
Kisfiam holnap lesz 5 hetes a mi adagunk 110mlx6 ,4050g.
Ha a te babád nem eszik többet nem kell erőltetni,ha kevés lesz neki akkor kiissza az üvegből és kisebb rapli lesz,h kér még.Ekkor emelheted neki az adagot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!