A babázás, háztartás és a pároddal való időtöltés után van időd még magadra is?
1. 3 gyerek mellet nem olyan sok de megoldom
2. volt ilyen elmentem sétálni kicsit
3. sokáig személyiség függő
4. nem tudom órára megmondani de amire kell arra jut időm
5. nem volt
6. nincs olyan h nem szerettem abba nem lehet belefáradni
7. hát mindig más volt h pihenés volt h egy nagyobb séta
1. Igen, ezért nem csinálom a háztartást teljes erőbedobással. Átstruktúráltam az időt, fontossági sorrend van.
2. Ez alkat függő, a baba egy idő után kisgyermek lesz, majd nagy gyermek. Aki nem annyira bírja, annak kell valami más elfoglaltságot is találni a baba mellett. Pl heti pár alkalom sport.
3. Természetesen sokkal kevesebb jut, de megoldom, nekem is szükségem van saját időre, hogy feltöltődhessek. Én nem hiszek abba, hogy az anyának mindent fel kell áldoznia az anyaság oltárán. Fogadd el a segítséget és szánj hetente pár órát magadra, illetve a pároddal magatokra is. Ez a hosszú házasság titka:) Nem csak anya vagy, hanem nő is!
4. Nem volt ilyen pillanat. Volt, amikor a totál kimerültségtől elröppent egy ilyen gondolat bennem, de ez soha nem volt komoly.
5. Kimozdultam otthonról. Szóltam, hogy egy pár órára vállalja el más. A szeretetébe soha nem fáradtam bele, hanem az állandó készenléti állapotba.
6. Soha nem szakítottam meg a kapcsolatot a külvilággal. Ez egy tipikus anyuka betegség. Nagyon sokan beszűkülnek a babázásra. Ez szerintem káros. Mindenki mástól töltődik fel. Nekem sokat segített egy izgalmas film, egy vacsora a párommal, egy táncóra, beszélgetés a barátokkal, párom munkatársaival egészen más témákról. Hobbit baba mellett is fen lehet tartani, csak kevesebb időd van rá értelemszerűen.
Én azt vallom, ha az anya rendben van lelkileg, akkor a baba is jól érzi magát és az apa is kiegyensúlyozottabb. Egy pár külön töltött órától nem sérül a bab, viszont az anya kimerülésétől, befásulásától igen! Az sem tesz jót, ha a két szülő között az intim kapcsolat megszűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!