Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van erre valami háztartási...

Van erre valami háztartási praktika?

Figyelt kérdés

A cumisüvegeket és más műanyag edényeket, evőeszközöket megszínezik a főzelékek, gyümölcslevek. Alaposan elmosogatom, többfélével próbálkoztam, kétszer sterilizálok naponta, de nem jön le semmivel...

Most pici a fiam, a lányom cuccaival is ugyanez volt, és sajnáltam, hogy "tönkremegy". Gondoltam, hátha azóta feltalálták a tuti megoldást.:)

2012. jan. 3. 17:00
 1/10 anonim ***** válasza:

Ami segit - és mellékesen nem is méreg, mint a legtöbb mosogató/tisztítószer, az az étolaj. Áztasd bele a müanyag dolgokat (vastagon kend be öket) étolajjal, hagyd legalább egy-két órát állni és utána mosogasd el normális mosogatószerrel. Lehet, hogy a már elszinezödötteken most nem segit, mert a sterilizálás beleégeti az anyagba az elszinezödést és akkor nehezen, vagy sehogy nem jön ki többé.

De ha újakat veszel és elöször kezeled olajjal, mosogatod és csak utána fözöd ki, akkor szépek maradnak.

2012. jan. 3. 17:15
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszi!:) Meg fogom próbálni.

Még arra gondoltam, hogy kifőzöm...

2012. jan. 3. 17:16
 3/10 anonim ***** válasza:

szia. Nekünk nem színeződött el semmi. Pedig a most 2,5 éves fiam cumisüvegből iszik, tehát lett volna idő az elszíneződésre..

Az Ikeás műanyag dolgok egyáltalán nem színeződnek el.. de van itthon másfajta is és az sem..

2012. jan. 3. 17:29
 4/10 anonim ***** válasza:
Ecetbe áztasd be, az leviszi. Viszont ne sterilizálj annyit, nem tesz jót a cumisüvegeknek sem. Max. heti egyszer, de igazából az első használat előtt kell csak és kész.
2012. jan. 3. 18:22
 5/10 anonim ***** válasza:
nálunk csak a répa fog meg mindent.. tányér, kanál, utána a cumisüveget.. :) én se tudok megszabadulni tőle... :)
2012. jan. 3. 20:18
 6/10 A kérdező kommentje:

Kedves 3.! Jó neked! :)

Utolsónak: igen, leginkább a répa és a sütőtök.

Ki fogom próbálni az ecetet is, köszönöm.

2012. jan. 3. 21:42
 7/10 anonim ***** válasza:

Az olajos dolgot én is ki fogom próbálni, köszi! :)

Én citromsavban szoktam áztatni 1-2 órát, és úgy mosom el, általában kijönnek a foltok.

Viszont nem sterilizálok, csak első használat előtt.

A védőnő jól le is tolt, hogy minek sterilizálnék már naponta, többet ártok, mint használok.

2012. jan. 3. 22:05
 8/10 A kérdező kommentje:
De az én fiam még csak 4 hónapos.
2012. jan. 3. 23:09
 9/10 A kérdező kommentje:
A citromsav az citromlé, vagy valami vegyszer? Bocs a hülye kérdésért, de ezt nem tudom, még nem használtam.
2012. jan. 3. 23:23
 10/10 anonim ***** válasza:
citromlé
2012. márc. 7. 02:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!