Tej érzékeny gyerek ehet joghurtot?
Attól függ a tej melyik részére allergiás (sajnos tapasztalatból írom, mert a fiamnak 3 hete állapítottak meg tejcukorintoleranciát).
Ha csak a tejcukorra akkor laktóz mentes termékeket ehet, ha adnál neki joghurtot akkor az activia és a laktóz mentes joghurtot szabad csak. Ill. van még ilyenben tejfől és tej is (de az neked kell tudndod, hogy adsz e neki tejet ennyi idősen).
Sajtból eheti a trapistát, pannóniát, cheedar (v. hogy kell írni) és még van egy pár amit ehet (a kemény és fél kemény sajtok közül nagyon sok mindent).
Nem szabad túrót, tejfőlt, vajat...adni neki.
Ha viszont a tejfehréjére is allergiás, akkor semmit nem ehet amiben tej v. tejszármazék van.
Az én fiam most 3 hétig teljes tehéntejmentes diétán volt. Most hétvégétől kaphat ismételten laktóz mentes tejtermékeket, és ha ismét tűnetei lesznek-akkor sajnos soha többet nem ehet tejféléket:(
Én voltam az utolsó, azt elfelejttem írni, hogy az én fiam már idősebb.
Így ő már eheti (ehetné, ha nem lenne beteg) ezeket a dologkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!