Magyarázzátok már el! Aki bébikompba rakja a gyerekét annak ellenére, hogy mennyi negatívat hallani -kérem, most hagyjuk, hogy igaz-e vagy sem, nem ez a kérdés- milyen megfontolásból teszi ezt?
Milyen megfontolásból? Hmm. Elsősorban azért teszi bele, mert nem ért egyet a negatív kritikával, hiszen ha elfogadná, hogy káros, biztosan nem akarna a gyerekének rosszat.
Amúgy meg mindenkinek szíve joga, hogy a saját gyerekét úgy nevelje, ahogy szerinte neki a legjobb.
Mi is használtuk,és semmi baja nem lett a kisfiamnak.Nem úgy kell elképzelni,hogy reggel beletettem,és este,fürdéskor vettem ki.
:):):):)
Napi 2-3 óra,részletekben pont elég,hogy fejlessze a láb izmokat,és ha elfárad,le tud ülni.nem tudom,mi lehet ebben rossz.
szia,
mi örököltünk egyet és néha nagyon jól jön segítségnek, ahogy az előzőek is írták.
Szerintem itt is, mint mindenben, a mérték fontos! Nem egész napra rakod bele, csak fél, esetleg egy órára. Nekem azért jó, mert a gyerkőc már nem marad meg a játszószőnyegen, és kő van mindenhol a lakásban, és mivel már azt játsza, hogy fel akar állni (kiságyban már áll) néha egy poharat se tudok elmosogatni, mert másodpercenként lemászik a szőnyegről a kőre, de nem szeretném ha ott huppanna fejre a gyerkőc, az egész lakást meg nem tudom beszőnyegezni. A komp nekem is segítség, és nem utolsó sorban a gyerek is nagyon élvezi. Fél óránál tovább még nem volt benne, igaz, ha nem kaptuk volna, nem biztos hogy vettem volna.
7 hós fiúcska anyukája
Köszönöm a válaszokat.
10 hónapos a kislányom, nincs bébikompja... Ennek ellenére soha nem unatkozik, mászik, feláll, bútorok, falak mentén megy, ahogy neki tetszik.
Viszont elgondolkodtató, hogy ha felmerül (mondjuk egy amerikai cikk nyomán) pl. hogy mérgező az ilyen vagy olyan cumisüveg, az anyukák észt veszejtve rohannak vele a kukába... de az, hogy ESETLEG a komp káros LEHET, nem hatja meg őket.
Az, hogy egy cumisüveg káros, egy egyszerű kémiai viszgálattal alátámasztható és egy ilyen kutatási eredménynek hinnünk "kell". Viszont azt semmi nem támasztja alá, hogy a bébikomp káros lenne. Vannak ellenpéldák a használatára, de vannak pozitív érvelések is. Azért ha ennyire gondolkodsz ezen, azon is elgondolkodhatnál, hogy ha ilyen régóta ennyien használják, akkor hogy lehet az, hogy nem lett tőle semmi bajuk. Ha mértékkel használja a baba, akkor nem rosszabb, mint mondjuk az ölben cipelés. Az pl. mennyivel jobb testtartást ad a babának? Mégis minden baba élete első hónapjainak egy részét ölben tölti.
Azt meg gondolom büszkeségből írtad, hogy a te babád elvan egész nap a bútorok mellett, meg eljátszik itt-ott, de azért gondolom erre az időre nem hagyod egyedül. Akkor viszont örülj neki, hogy egész nap ennyire figyelemmel tudod kísérni! Én sajna főzök, kertet rendezek, teszek-veszek a lányom mellett egész nap és akkor olykor be kell tennem a járókába vagy a bébikompba, mert különben nem tudnék rá minden másodperben figyelni.
Tudom, hogy nem provokációból írtad, meg hogy nem akartál meg bántani senkit sem. De szerintem ezeket a dolgokat majd mindenki eldönti. Az meg, hogy káros pl. valamelyik cumisüveg épp annyira lehet "kacsa", mint bármi más, amit már kitaláltak! Vagy a konkurens cég koholmánya(sokat ilyen volt más).
Vagy egy példa máshonnan.PL valaki állatvédő és akár az igazáért a testi épségét, vagy szabadságát is képes feláldozni, míg mások az emberek életét többre becsüli.
Szóval mindig mindennel kapcsolatban lesz igen-nem oldal! ÉS, hogy ki melyikre áll az ő dolga, hisz ő szülte, neveli, eltartja a gyerekét és nem MÁS!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!