Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van itt olyan anyuka akinek a...

Van itt olyan anyuka akinek a babája nagyon mozgékony volt csecsemőként, egyetlen percre sem maradt meg ölben? Később milyen kisgyerek lett?

Figyelt kérdés
Kislányom fél éves. Egész nap pörög. Ölben újszülött kora óta nem marad meg, csak ha mászkálok vele fel s le, de úgyis jár keze lába. A mozgásfejlődése elég felgyorsult. Pár hónapos koráig nagyon sírós is volt. Ezt a pörgést majd kinövi? Félek hogy nem marad majd meg az iskolapadban ha ilyen marad. Bár az nagyon messze van tudom...
2012. szept. 6. 08:50
 1/3 anonim ***** válasza:

A fiam is ilyen baba volt és most 2,5 évesen is ilyen :)

Nem hiperaktív, mert az egyéb tünetek nincsenek meg, csak ilyen "turbózott", mindent rettentő vehemenciával csinál, úgy mozog, úgy beszél.. "200%-on létezik", ahogy a konduktorunk fogalmazott.

Azért vittük el szakemberhez kb egyévesen, mert én is aggódtam(pl a beszédhangereje irtó erős). Kiderült, hogy a születéskori enyhe oxigénhiány felelős ezért (nagyon komplikált szülés volt, rátekeredett zsinór), igazából egyáltalán nincsenek eget rengető problémái, azóta összesen kétszer voltunk nála "vizsgálaton" és most úgy néz ki, hogy el fogunk kezdeni egy célzott tornát, havi 1x kell menni és megtanítanak nekünk egy mozgássort, amit itthon kell naponta megcsinálni (kb 20 perc). Azt mondta a szaki, hogy kb egy év torna elég lesz ahhoz, hogy kiküszöböljük az iskoláskori részképességzavarokat. Sokkal halmozottabb, problémásabb esetei szoktak lenni, mi szerencsések vagyunk, olcsón megúsztuk a nehézkes szülést...

Egyébként a lányom aktív csecsemő volt (aktívabb mint az öccse), de egyéves korára kb azért lejjebb adott belőle és ahogy nőtt úgy lett egy re könnyebb vele. A fiammal meg ahogy nő, úgy lesz egyre nehezebb....

2012. szept. 6. 09:05
 2/3 anonim ***** válasza:
Ez engem is érdekelne! Mi egy hasonlóan extra aktív 7 hónapossal "küzdünk"; ő épp, hogy nem tart még ott mozgásfejlődésben, ahol kellene, még csak gurulva közlekedik és még nem is ül, de folyamatosan pörög, jön, megy, mondja, és ahogy a tied is, eleinte nagyon sírós volt (most már inkább nagyon üvöltözős). Mi voltunk agyi ultrahangon és megnézte egy gyógytornász is, mindketten azt mondták, hogy minden oké. De engem azért nem nyugtattak meg teljesen...
2012. szept. 6. 10:34
 3/3 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam is ilyen volt, most 2,5 éves, ilyen is maradt.:) Egy picit nehezebb vele, mint a nyugisabb gyerekekkel, sokat szaladgál, hangosan beszél, a játszón nem nagyon homokozik, hintázik, inkább motorozik fel-alá. De kezelhető. Lehet vele vásárolni járni, babakocsi sem kell neki, jön szépen mellettem. Amire oda kell nála figyelni, hogy sajnos elég impulzív alkat, hamar odacsap a többi gyereknek, ha valami nem tetszik, erről minden létező módszerrel igyekszünk leszoktatni. Nagyon barátkozós, folyton nevet, rengeteg szeretet kapunk tőle, le nem cserélném egy jobb magaviseletű gyerekre. :)
2012. szept. 6. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!