13 hónapos babám az égvilágon minden fiókot és szekrényt kipakol. Hogy szoktassam le róla?
Nem fog róla leszokni.
Átmenetileg pakold ki a ti cuccaitokat és tegyél oda gyerekjátékokat. Így mindjárt nem lesz olyan izgi. Aztán ha már nem csinálja, pakolj vissza, de úgy, hogy ne tudjon róla.
Sehogy. Még hónapokig lesz az egyik kedvenc elfoglaltága. És örülni is fogsz neki, ha egy-egy fióknál elidőz néha. Nálunk az alsó fiókokban olyan dolgok vannak, amikkel nyugodtan játszhat. Konyhában van neki fiókja, van anyának fiókja, szekrénye. Tudja, mit húzhat ki, nyithat ki. Persze néha próbálkozik, de csak annyit mondok, melyik a te fiókod? És már húzza is azt ki.
Inkább tegyél bele neki való dolgokat, nyugodtan fedezze fel (üres dobozok papírból, műanyagból, muffinforma, flakon, stb.) Ha ez nem lenne, reggeltől estig csak azt hajtogatnám, ezt nem szabad, azt nem szabad. Ehhez nem volt humorom. Most jut is maradad is elven mindenkinek van fiókja, ahol turkálhat.
Élvezi. :) A kisfiamról nemrég találtam egy videót, eszméletlen cuki, a bugyikat és a melltartókat pakolássza benne nagy átéléssel. Amihez semmiképp nem nyúlhat, azt zárd el, a többit meg hadd pakolja. Majd abbahagyja.
Ezt a verset már egy másik ilyen kérdéshez is bemásoltam, szerintem nagyon találó:
Pakolgató
(Varró Dániel)
Oly nagy a szekrény,
és csupa holmi!
Marha nehéz azt
mind kipakolni.
Sajnos a polcon
könyvek vannak,
véget vetni
nekem kell annak.
Mai svéd líra,
klasszikus angol,
Petőfi puffan,
a padlón landol.
Jókai összes,
Balzac, Stendhal,
Kundera, Hrabal is
a föld fele tendál.
Vár a fiókban
sok bugyi, zokni,
mind kidobálom,
így bulizok, ni.
Az ágynemütartó
sincs kipakolva…
Sosem ér véget
a kisbaba dolga.
Nem lehet sehogy, életkori sajátosság.Kíváncsi... :)
Sőt nem is jó, ha sehova sem nyúlhat. Szüksége van rá, hogy felfedezhessen, ki-be pakolhasson.
Én ezt úgy oldottam meg, hogy ahova nem szabad benyúlnia, oda fiók/szekrényzárat tettem. A legalsó fiók a konyhában az övé, ott vannak a műanyag tányérok, régi cumisüvegek... Ott pakolászhat kedvére. A hálószobában pedig a zoknijaimat, harisnyáimat rakosgathatja(néha játékokat is találok ott, amiket észrevétlenül betesz:) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!