Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 13 hónapos babám az égvilágon...

13 hónapos babám az égvilágon minden fiókot és szekrényt kipakol. Hogy szoktassam le róla?

Figyelt kérdés
2012. szept. 5. 14:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
87%

Nem fog róla leszokni.

Átmenetileg pakold ki a ti cuccaitokat és tegyél oda gyerekjátékokat. Így mindjárt nem lesz olyan izgi. Aztán ha már nem csinálja, pakolj vissza, de úgy, hogy ne tudjon róla.

2012. szept. 5. 14:32
 2/13 anonim ***** válasza:
90%
fiókzárral
2012. szept. 5. 14:32
 3/13 anonim ***** válasza:
87%
Hagyjál neki valamit, amit pakolhat (zoknik, játékok), a többit pedig zárd el. (fiók- és szekrényzárakkal)
2012. szept. 5. 14:35
 4/13 A kérdező kommentje:
Gyakorlatilag mindent ki tud pakolni, mert már a szekrényajtót is kinyitja. Ha mindenhova játékot teszek, a mi összes cuccunkat hova tegyem?
 5/13 A kérdező kommentje:
A zár jó ötlet, köszi.
 6/13 anonim ***** válasza:
82%
Leszoktatni ennyi idősen kizárt dolog!Meg nem is kell ( tudom hogy bosszantó) de őt most pont ez köti le és örülj neki hogy igazi felfedező.Amit tudok tanácsolni ha pl a konyháról van szó az alsó fiókokba tegyél műanyag tálakat,szemetes zacskókat,fakanalakat...amit meg nem szeretnél hogy kinyisson azt a felső fiókba tettem az ajtókat én összekötöttem de lehet ragasztani is.
2012. szept. 5. 14:36
 7/13 anonim ***** válasza:
87%

Sehogy. Még hónapokig lesz az egyik kedvenc elfoglaltága. És örülni is fogsz neki, ha egy-egy fióknál elidőz néha. Nálunk az alsó fiókokban olyan dolgok vannak, amikkel nyugodtan játszhat. Konyhában van neki fiókja, van anyának fiókja, szekrénye. Tudja, mit húzhat ki, nyithat ki. Persze néha próbálkozik, de csak annyit mondok, melyik a te fiókod? És már húzza is azt ki.

Inkább tegyél bele neki való dolgokat, nyugodtan fedezze fel (üres dobozok papírból, műanyagból, muffinforma, flakon, stb.) Ha ez nem lenne, reggeltől estig csak azt hajtogatnám, ezt nem szabad, azt nem szabad. Ehhez nem volt humorom. Most jut is maradad is elven mindenkinek van fiókja, ahol turkálhat.

2012. szept. 5. 14:36
 8/13 anonim ***** válasza:
81%

Élvezi. :) A kisfiamról nemrég találtam egy videót, eszméletlen cuki, a bugyikat és a melltartókat pakolássza benne nagy átéléssel. Amihez semmiképp nem nyúlhat, azt zárd el, a többit meg hadd pakolja. Majd abbahagyja.

Ezt a verset már egy másik ilyen kérdéshez is bemásoltam, szerintem nagyon találó:

Pakolgató

(Varró Dániel)

Oly nagy a szekrény,

és csupa holmi!

Marha nehéz azt

mind kipakolni.

Sajnos a polcon

könyvek vannak,

véget vetni

nekem kell annak.

Mai svéd líra,

klasszikus angol,

Petőfi puffan,

a padlón landol.

Jókai összes,

Balzac, Stendhal,

Kundera, Hrabal is

a föld fele tendál.

Vár a fiókban

sok bugyi, zokni,

mind kidobálom,

így bulizok, ni.

Az ágynemütartó

sincs kipakolva…

Sosem ér véget

a kisbaba dolga.

2012. szept. 5. 14:37
 9/13 anonim ***** válasza:

Nem lehet sehogy, életkori sajátosság.Kíváncsi... :)

Sőt nem is jó, ha sehova sem nyúlhat. Szüksége van rá, hogy felfedezhessen, ki-be pakolhasson.

Én ezt úgy oldottam meg, hogy ahova nem szabad benyúlnia, oda fiók/szekrényzárat tettem. A legalsó fiók a konyhában az övé, ott vannak a műanyag tányérok, régi cumisüvegek... Ott pakolászhat kedvére. A hálószobában pedig a zoknijaimat, harisnyáimat rakosgathatja(néha játékokat is találok ott, amiket észrevétlenül betesz:) )

2012. szept. 5. 14:37
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
ajtórács a szobájára,és ott pakoljon kedvére. lakásban nem fontos mindenhol "garázdálkodnia" :) amikor pedig kint van veletek és pakolni akar akkor a fiókzár a legjobb. mi ikeában vettük,de minden bababoltban van. szülő könnyedén nyitja,gyerek viszont sehogy.
2012. szept. 5. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!