Honnan tudjam mit kéne ráadnom a babámra, hogy ne fázzon, de ne is legyen melege?
Szia!
Én picibabának télen/ősszel inkább felöltöztettem (body+ rugi), nagyobbnak már figyelem: ha éjjel többször forgolódik, akkor vagy melege van (ha meleg van amúgy is) vagy fázik. De ezt lehet tudni a szoba "hőmérsékletéből". 23 fok felett biztos nem fázik, azalatt fázhat.
A fiam tavaly szeptemberben született, szóval téli baba. Télen a lakásban 19-20 fokot tartottunk, de néha nappal felnyomtam 21-re. Éjszaka figyeltünk rá, hogy 20 fölé ne menjen. Elvileg a 19-20 fok ideális alváshoz. Ha ennél magasabb, akkor nőhet a SIDS kockázata.
A pici napközben egy hosszú ujjú body-ban és egy hosszú vékony rugiban volt. Alváshoz betakartam, vagy vékonyabb hálózsákba tettem, de ha úgy éreztem, hogy fázik akkor az ébrenlét alatt is tettem rá takarót vagy vastagabb ruhát (melegítő vagy plüss rugi) adtam rá.
Azt, hogy fázik-e, onnan tudod leellenőrizni, hogy a kezedet a tarkójára teszed. (sose a kézfejét vagy a lábát nézd!) Ha hidegnek érzed, akkor biztosan fázik. Árulkodó jel lehet még, hogy kékes színű lesz a szája.
Ha melege van, akkor kipirosodik az arca, esetleg melegfoltok jelennek meg rajta. De általában sírással is jelzik a picik, ha fáznak vagy melegük van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!