Nektek hogy eszik éjjel 3 hós babátok?
Szia!
Ha utolérte magát, akkor szerintem le kellene szoktatni az éjjeli evésről. Az én fiam 4 hetes kora óta nem eszik éjjel.
Hogyan szoktassam le? Felébred és ordít a kajáért. Biztos, hogy éhes, mert mindent kipróbáltam már, hogy esetleg valami baja van, de nem, hanem éhes... És ez az "igény szerint szoptassunk" dolog hogy van?:/
(egyébként 1850 grammal született, most 4800 gramm.)
Szerintem leszoktatni baromság!!! Magadnak sok kínlódos álmatlan éjszakát okozol, a babádnak meg ki tudja milyen törést.
Az én kisfiam 3és fél hónapos, minimum 1szer felébred éjjel. Rosszabb napokon hajnalban többször is. Eddig rendszerint 1kor ébredt, ez pár napja kitolódott, fél4-4re. remélem ez azt jelenti lassan átalusszuk.
Ja, ő csak anyatejes. Te nem írtad, mit eszik, mert tápszeres babánál általában más a helyzet.
Az én kislányom időre született.
Eddig egyszer kelt éjjel enni, egyhuzamban 6-8 óra hosszát is aludt, de egy hete 4 óránként eszik éjjel, nappal pedig egész nap cicin lóg.
Én a növekedési ugrásnak tudom be a dolgot.
Amúgy én nem fogom leszoktatni az éjszakai kelésekről, csak ha elmúlik 7-8 hónapos, de legkésőbb egy évesen, ha még mindig ébred.
Az első babámat 15 hónaposan szoktattam le, de akkor már értette is, mit jelent hogy "éjjel nem eszünk", de így sem volt egyszerű.
Köszönöm a válaszokat!:)
Anyatejes egyébként.
Szia!
Nekem a védőnő mondta, hogy 6 hetes koráig le kell szoktatni az éjjeli evésről, igaz tápszeres, de ha anyatejes lett volna akkor is. Hogy tanulja meg, hogy napközben vegye magához a szükséges mennyiséget és az éjjelt aludja át. Ezzel én teljesen egyetértek, de persze tudom, minden szülő más. Én nem az igény szerinti etetést híve vagyok. Egyébként úgy csináltam, hogy minden 3. nap éjjel egyre kevesebb tápszert kapott, mire az egyik éjjel mikor megébredt csak egy kis vizet kapott, hasrafektettem és már aludt is tovább, azóta nem kell neki éjjel tápszer. Az utolsó etetés 8-9 körül van és reggel 5-6 körül eszik újra. Az utolsó etetésnél ugyanannyit kap, mint napközben, szóval nem azért nem éhes éjjel, mert telepumpálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!