Hogyan kezelitek másfél-kétéves kisgyermeketek hisztijét?
Ha otthon vagyunk, akkor beküldöm a szobájába. Bemegy, elkéri a maciját meg a cumisüveget, és szépen megnyugszik. Eleinte még én vittem be, mostanában ha földhöz vágja magát, csak szólok, hogy indulás befelé, és megy magától. De újabban max 1-2 perc után megnyugszik, eleinte volt, hogy tovább sírt.
Nyilvános helyen (lekopogom) annyira nem szokott hisztizni.
Hát durva módszer,de nekünk bevált!
A szomszédtól látta a hisztit,gondolta majd Ő is,elsőre csak csillapítottam utána valamikor megint nekifutott,megráncigáltam,abbahagyta,aztán pár nap múlva eszébe jutott mi lenne ha...nekifogott ,szóltam hagyja abba,nem tette, már kezdett kikelni magából,azonnal a hideg víz alá dugtam.Ki vettem és megkérdeztem még hisztizik? és mire a száját ordításra nyitotta volna már megint jött a hideg víz.Megszeppent,azonnal meg is nyugodott.Átöltöztetés közben meg elmagyaráztam,hogy miért tettem ezt Vele.10 perc múlva meg biztosítottam affelől,hogy szeretem és nem bántani akartam,de ha nincs oka a sírásra,kiabálásra akkor ne tegye,szépen is lehet.
Azóta a gyerek nem hisztizik,ha meg másikat lát hisztizni,mindig mellém bújik és mondja: russzbaba=rossz a másik gyerek.
Én is a kiságyba teszem itthon, de kivettünk belőle néhány rácsot, így ki tud mászni belőle, ha akar. Amikor jön a hiszti, beteszem a kiságyba, ő pedig beül a közepére, hátat fordít nekünk, motyog magában, nagyon édes! Aztán megölelgeti a kispárnáját, majd pár perc múlva vigyorogva előmászik. Én már csak dühöngőnek hívom a kiságyat.:))))
Boltban, utcán próbálom elterelni a figyelmét, igyekszem nagyon érdekes dolgot mutatni, vagy arról beszélek, amit tudom, hogy szeret, és otthon majd játszhat vele, ehet belőle, stb. Általában ezek max. 5 másodpercre csendesítik el, utána folytatja. Újabban az is segít, ha bánatos arccal közlöm vele, hogy anya nagyon szomorú, mert csúnyán viselkedik. 20 hós lesz pár nap múlva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!