11 hónapos baba miket ehet? Zöldségen, joghurton, tejpépen, gyümölcsön kívül? ) És mi az amit még nem ehet?
Húst természetesen lehetőleg minimum 5-6 napon egy héten 7 hós korától.
Ehet tésztát, rizst, tojást, tejen kívül szinte bármit. Bár lassan már tejet is kaphat.
Szerintem nagyjából mindent,ami nem túl zsíros vagy csipős.
Amit ajánlani szoktak,hogy kerülne kell 1,5-2 éves korig azok az aprómagvas gyümölcsök (eper,málna stb) , és a méz.
Ha joghurtot eszik ,akkor már tejet is ihat persze nem kötelező :D
Adhatod neki azt, amit ti esztek!
Pl, töltött paprika, lecsó, habart vagy rántasos Főzelékek, burgonya püré, Petrezselymes burgonya, pörkölt, tepsiben lesütött húsok, Borsó, zöldbab, karfiol, Ragu levesek, tésztafélék... Minden mehet! Apróra vágtam neki a tésztát a husit, vagy villával megtörtem az ételt.
Amit még nem adtam ennyi idősen baba, mákos diós ételek.
Először is köszi a sok választ:)!
Húst eszik minden nap. Májat is kapott már, meg rizst. Az apró magvas gyümiket azt én is hallottam, hogy nem ajánlatos. Nekem a joghurtos dolog fura kicsit, mert ugye azt ehet már egy ideje, de a tejföl, sajt, vaj? Ezeket mikor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!