Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Majdnem 4 hónapos baba már...

Majdnem 4 hónapos baba már mindkét oldalára fordul és most a kúszást kezdi felfedezni, gyakorolni! Kinek fejlődött még ilyen gyorsan a babája és hogyan?

Figyelt kérdés
már 3 hetesen megtartotta a fejét 10-20másodpercig is, 2,5 hónaposan a hátáról a hasára fordult, 3 hónaposan pedig vissza, most kezdi a lábát a hasa alá tolni és pár centit megtesz előrefelé....

2012. szept. 3. 19:39
 1/5 anonim ***** válasza:
Szia a kisfiam hasonlókat produkál, most 4,5 hónapos és már megáll négykézláb és hintázik is úgy, éppen ma mutatta meg :)A kislányomnál ennek ellentéte volt gyógytornára kellett járni mert visszamaradottabb volt kicsit.Minden baba más, de azért érdekes ez a gyors fejlődés én is meglepődtem Petikén, mikor ilyen dolgokat kezdett csinálni amit még korainak tartottam. Sok kismamától hallom, hogy ilyen gyorsan fejlődik a gyerkőce.Első baba?
2012. szept. 3. 20:07
 2/5 A kérdező kommentje:
Szia, igen első baba, kislány. Azért érdeklődöm, hogy ki van hasonló helyzetben, hogy megoszthassuk a tapasztalatokat. Nem zavar, hogy ilyen ügyes, bár 6-7 hónapos korra mondják a kúszás megkezdését és 5-6 hónaposra a forgást- bár ez szerintem már normális, ha forog, viszont a kúszáson csak nevetünk és érdeklődve várjuk mit hoz ki belőle... :) Mondjuk azt nem szeretném, ha fél évesen már járna vagy ilyesmi....
2012. szept. 3. 20:47
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem fog fél évesen járni, ne aggódj! :)

A környezetemben sok kisbabás, kisgyerekes család él, nekem egy 4 éves kiskrapekom, meg egy 4 hónapos csajszim van. Valóban ügyes a lánykád, de azért annyira nem kirívó eset... Bár ettől függetlenül jogosan vagy nagyon büszke rá.

A státuszvizsgálatokon elvárt dolgok többnyire alá vannak kissé kalibrálva az átlagos gyerekek fejlődési ütemének. Az éjszakai szobatisztaság pl. csak 5-6 éves korra elvárás, pedig a legtöbb kisgyerek már 3-4 éves korára megtanulja... A legtöbb dologra ugyanez igaz, már egészen újszülött kortól, a babák zöme már egy-két hónappal hamarabb is tudja a csak későbbre elvárt dolgokat. Akkor van baj, ha valamit még akkor se tud, amikorra már tudnia kellene... Ilyenkor szokott jönni a kivizsgálás.

2012. szept. 4. 00:29
 4/5 anonim ***** válasza:
Ugyanígy vagyunk mi is. Nekem második babám, kislány, nekem is gyorsnak tűnik, forog, kúszik, szépen halad már előre. Visszatartani nem akarom, nem is bírom. örülök, hogy kúszik, mert nem szerettem volna ha kimarad vmilyen mozgás. A védőnő nem győz csodálkozni, de biztosan több gyerekkel van így. Gondolom lesz majd egy időszak amikor "megáll" ez a gyors fejlődés és olyan szinten lesz mozgásfejlődésben mint a többiek, csak hamarabb kezdte.
2012. szept. 7. 08:00
 5/5 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam is gyors mozgásfejlődésű volt, 4 hónaposan gyorsan forgott, majd kukacozott, kutyázott, a kúszás kimaradt, végül mászott 5,5 hónaposan. 7 hónaposan felállt kapaszkodva, majd önállóan, és 9,5 hónaposan önállóan járt. Sosem tanítottuk, erőltettük egyiket sem neki. Segítséggel nem is nagyon járattuk, mert korainak tartottam... De Ő nagyon akarta, lelkesen próbálkozott. Vannak ilyen esetek, de elég ritka, olyan 2-3% körüli. Ismertem olyan vele egyidős kislányt is, aki szintén ilyen gyorsan fejlődött. Azt hiszem, 2 éves korára ez az előny elveszett a mozgásban, kb. azt csinálja, amit a 2 éveseknek kell. 1,5 évesen 2-2,5 éveseket megszégyenítően mászókázott, csúszdázott (magasról) önállóan, pedig nem is vittük gyakran ilyen helyekre. Rá kell érezni, minden mozgásformát gyorsan tanul, mintha érzéke lenne hozzá.
2013. jan. 8. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!