Pár hetes baba sokat sír, hasfájás miatt? Miért csak ezt hajtogatják a gyerekorvosok és védőnők, miért nem segítenek?
2. babám 3 hetes. A fiam is hasfájós volt 3 éve, akkor is annyit mondott a gyerekorvos és a védőnő is, hogy infacol, espumisan és az idő. Anyuka, ki kell bírni, túl kell élni (majdhogynem). Szóval már ismertem ezeket a szereket, a praktikákat (torna, meggymagpárna stb).
Most hiába 2. gyerkőc, és én "persze tudok mindent alapon" azért újra megkérdeztem, hogy mitől sírhat ilyen keservesen, mert nem hiszem el, hogy minden sírást rá lehet fogni a hasfájásra. Erre ugyanaz a válasz: infacol, torna és várjuk a 3. hónap végét.
Erre most olvasom, hogy egyrészt lehet, hogy a bukós babáknál (a lányom az, a fiam nem volt az) a visszabukott tej is marhatja a nyelőcsövét, és azért is sírhat. Erre van csepp. Ezt miért nem veszik számításba? Ez nekem eszembe sem jutott. De a dokinak/védőnőnek eszébe kéne, nem? Vagy itt olvasok mindenféle számomra ismretlen szereket, amik sokaknak hatásosak (jó, van olyan, akinek szintén nem) pl. colief, biogaia. Ezeket miért nem javasolják, vagy említik meg, hogy ki lehet próbálni? MIért mindig csak infacol meg espumi, meg esetleg gripe water? Nem értem, hogy miért nekem kéne eszembe jutni, hogy mi lehet a babám baja, nem erre van a doki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!