Létezik ilyen baba?
..hát köszönöm a válaszokat!A kérdést igazából azért tettem fel, mert nagyon le van döbbenve az egész család a kislányunk rohamos mozgásfejlődésén.Olyan anyukák válaszát vártam akiknek szintén ennyire gyorsan fejlődik babájuk mozgása.Csak annyit találtam erről a neten, hogy ha bármelyik mozgásforma kimarad pl.hamarabb tanul meg járni a baba, mint mászni az nem jó, mert akár diszlixiához, figyelemzavarhoz is vezethet a későbbiekben.
Sajnos nem tudom lekötni a lányomat, hogy ne próbáljon felülni vagy felállni, mert már ott tart, hogy a kiságyba kapaszkodva feláll.5hónapos és egy hetes.Nem örülök neki egyáltalán, mert mászni meg még nem láttam.Csak kúszni tud, de ez a mozgás nem hangolja össze a két agyféltekét a szöveg szerint amit olvastam..Szóval nem kell gúnyolódni ugyanis nem dicsekvésnek szántam a kérdést.Csak aggódom és megnyugtatást vártam más hasonló helyzetben volt/lévő édesanyától.
Mi is szoktunk "fogócskázni" a játékaival, de sajna csak kúszik utána vagy leül és néz rám.Érdekes, mert a négy kézláb állás meg megy neki és mégsem mászik.. Próbálok neki nagyobb teret biztosítani.A kiságy rácsaiban viszont úgyis felkapaszkodik.Már így is le kellett tenni teljesen, mert féltem hogy kieseik.
Köszönöm kedvességed! Minden jót Nektek :)
Kedves 7-es válaszoló!
Nagyon sajnálom az öcsédéket a kislányuk miatt. Nem tudom lehet, hogy nem így van, de azt veszem ki a válaszodból, hogy te őket(a szüleit) okolod emiatt.Nem tudom, hogy állítgatták-e a gyereket vagy teljesen magától húzta fel magát ahogy az én kislányom is.Hiszen gondolj csak bele az ember nem kötheti le a babáját, hogy márpedig nem állhatsz.Igen lehet tenni ellene, el lehet távolítani napközben minden olyan tárgyat amire felkapaszkodhat esetleg.Viszont a kiságy rácsát nem szerelheted ki.Az én kislányom legtöbbet ott húzza fel magát.Ez van, ellene nem lehet tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!